Slechter zien door bril

Apen gaan slechter zien door dragen van bril

Wist je dat als je een aap met gezonde ogen een bril opzet met min of plus correctie hij na een aantal weken ook daadwerkelijk die min of plus correctie heeft. Dit heeft dr. Earl Smith van de Universiteit van Houston ontdekt.

Ben jij door je bril ook slechter gaan zien

Misschien herken je het wel. Je gaat naar de opticien, die vertelt dat je ogen achteruit zijn gegaan. Je krijgt een nieuwe bril en als je die opzet voelt het allemaal een beetje raar. Na een paar weken ben je gewend en misschien als je na een jaar weer bij de opticien komt, zijn je ogen weer achteruit gegaan, enzovoort.


Veel mensen zijn als kind begonnen met het dragen van een bril, waardoor de bril een gewoonte is geworden. Ik was me er in ieder geval niet van bewust dat ik slechter was gaan zien door mijn bril. Ieder keer als ik naar de opticien ging kreeg ik wel sterkere glazen, maar ik dacht gewoon dat ik slechte ogen had. Van mijn vader geërfd, want heel die familie droeg een bril.


Ik merk dat mensen die op volwassen leeftijd aan de bril gaan, zich er veel bewuster van zijn als ze de bril een poos op hebben gehad, ze eigenlijk slechter zagen dan ervoor.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden