Slechter zien door bril

Apen gaan slechter zien door dragen van bril

Wist je dat als je een aap met gezonde ogen een bril opzet met min of plus correctie hij na een aantal weken ook daadwerkelijk die min of plus correctie heeft. Dit heeft dr. Earl Smith van de Universiteit van Houston ontdekt.

Ben jij door je bril ook slechter gaan zien

Misschien herken je het wel. Je gaat naar de opticien, die vertelt dat je ogen achteruit zijn gegaan. Je krijgt een nieuwe bril en als je die opzet voelt het allemaal een beetje raar. Na een paar weken ben je gewend en misschien als je na een jaar weer bij de opticien komt, zijn je ogen weer achteruit gegaan, enzovoort.

Veel mensen zijn als kind begonnen met het dragen van een bril, waardoor de bril een gewoonte is geworden. Ik was me er in ieder geval niet van bewust dat ik slechter was gaan zien door mijn bril. Ieder keer als ik naar de opticien ging kreeg ik wel sterkere glazen, maar ik dacht gewoon dat ik slechte ogen had. Van mijn vader geërfd, want heel die familie droeg een bril.

Ik merk dat mensen die op volwassen leeftijd aan de bril gaan, zich er veel bewuster van zijn als ze de bril een poos op hebben gehad, ze eigenlijk slechter zagen dan ervoor.
jan
Door

jan

op 14 Apr 2018

als ik klein lezen moet dan gaat mijn oog net of er een wazig stukje in komt en dan kan ik op den duur niet goed meer lezen

Karin
Door

Karin

op 16 Apr 2018

Dat komt door de spanning. Het is belangrijk, ook voor het lezen, om dat met ontspannen ogen te doen.

Reactie plaatsen