Verslaafd?

Verslaafd? Aan het dragen van een bril? Kan dat?


Bijna dertig jaar heb ik brillen en lenzen gedragen. Toen ik hoorde dat het dragen van een bril een vorm van een verslaving was, geloofde ik het eerst niet. Wat een onzin dacht ik. Direct daarna ervaarde ik dat ik inderdaad verslaafd was. Ik had al anderhalf uur mijn bril niet op. We deden een ontspanningsoefening op de grond. Toen deze was afgelopen en ik overeind kwam, ging ik meteen op zoek ging naar mijn bril.


En inderdaad, toen wist ik het, ik was verslaafd! Aan mijn bril! En toen begon ik in te zien dat ik mijn bril altijd op heb. Als ik mijn bed uitkwam, hup, meteen dat ding op. En hij ging pas af als ik mijn bed weer in ging.


 Ik ben meteen mijn bril af gaan zetten. Want ik wilde niet verslaafd zijn. Maar van de verslaving af komen, dat was zo makkelijk nog niet. Want ik ervaarde alles als een wazige mist. Maar toen ik hem tijdens een vakantie ruim een week niet had gedragen, voelde ik hoe vervelend die bril was. Wat naar ik er door keek, hoe onnatuurlijk.


Hoe zit dat met jou? Ben jij verslaafd?


Schrijf hieronder jouw ervaringen met het dragen van een bril of lenzen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden