Spanning oogspieren

Spanning oogspieren


Uit het onderzoek van dr. Bates blijkt dat de vorm van het oog steeds verandert onder invloed van de uitwendige spieren van de oogbol die het oog naar alle richtingen kunnen laten draaien. Als een oog naar een voorwerp ver weg kijkt, trekken bepaalde groepen van de uitwendige spieren samen en beweegt de achterkant van het oog naar de ooglens toe, waardoor de afstand wordt verkort. Bij een voorwerp dichtbij wordt de afstand juist verlengd. Volgens dr. Bates zijn alle gevallen van slecht zien het gevolg van een spanning in de uitwendige oogspieren, die op den duur de oogbol van vorm doet veranderen.


Ontspanning van het oog

Het gezichtsvermogen verandert steeds. Stress, spanning en vermoeidheid hebben invloed op de ogen. Een slechte lichamelijke of geestelijke conditie kan oogafwijkingen veroorzaken of verergeren. Iemand die ernstig ziek is (geweest) kan slechter gaan zien. Als de gezondheid verbetert, dan kan ook het gezichtsvermogen zich weer herstellen. De kwaliteit van het licht heeft grote invloed. Op een zonnige dag zie je meer dan op een bewolkte dag en buiten zie je beter dan binnen. Gezonde ogen dwalen moeiteloos en doorlopend. Bijziende of verziende ogen bewegen zich met moeizame sprongen en staren. Om goed te kunnen zien is ontspanning de sleutel. Ontspanning van de ogen en van de geest brengen ontspanning in het lichaam. Deze complete ontspanning verbetert niet alleen de visuele, maar ook de fysieke en mentale gezondheid. Hoe bereik je die ontspanning?

In de cursus leer je hoe je je ogen kunt ontspannen en hoe je op een natuurlijke wijze kijkt, zodat je ogen ook ontspannen blijven. Bij slecht zien wordt maar een klein stukje van het visuele centrum in je hersenen gebruikt, bij helder kijken gebruik je het hele visuele centrum. Dit maakt je blik weidser. Ook zul je meer kleur, diepte en beweging gaan ervaren. Doordat je ontspanning creëert ga je niet alleen beter zien, maar val je ook makkelijker in slaap en slaap je dieper.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden