Page content

Comment Section

20 reacties op “Goed zien, dat kan!


Door Saskia van Loenen op 29 februari 2016

Hoi Karin wat een geweldig werk doe je en hoe belangrijk zijn de ogen van een mens. Ik draag sinds vier weken een bril, ik heb problemen met lezen en tja 40 + dus dan aan de bril. Ik heb mijn ogen laten meten bij opticien en die heeft mij doorverwezen naar oogarts. Druppels erin en ja ik heb bril nodig volgens hun. Mijn geschiedenis is dat ik als kind een lui oog had. En dus pleisters en ziekenhuisbezoek. Ik ben als kind geopereerd aan ogen en dit was geen succes. Mijn ogen keken naar buiten, gelukkig is dit goed hersteld en was ik niet scheel. Mijn ogen kijken onafzonderlijk van elkaar, ik compenseer met beide ogen wat ook erg vermoeiend is. Te lang tv kijken of lezen is erg lastig. Geen van beide ogen domineert ze compenseren elkaar. Mijn vraag is wat adviseer jij mij. Ben nu bij twee opticiens geweest inclusief oogarts en nu met bril die een tussen bril is hoe ze dat noemen werkt niet goed. Zowel veraf als dichtbij is niet helder, ik word hier ook echt niet blij van eerder triest. Koop jeeen dure bril en dan helpt het niet. Als ik bril af doe is het veel rustiger. Wat kan ik doen, alleen een leesbril ervan maken of voor veraf en aparte leesbril. Ik wordt hier doodongelukkig van. Hij staat leuk maar dat is alles!! Wat zou jij adviseren? Mij. Ogen gaan in ieder geval nu nog sneller achteruit.
Lieve groetjes Saskia


Door Karin op 1 maart 2016

Beste Saskia,
Beiden ogen werken niet goed samen en dat geeft de vermoeidheid. Wat bril betreft kun je beter een aparte bril voor dichtbij en voor veraf hebben. Maar liever helemaal geen bril, want je ogen gaan daar eerder van achteruit ipv vooruit. De ogen leren ontspannen is een belangrijke eerste stap. Ben je al met de tips uit mijn ebook aan de slag gegaan?


Door Saskia op 1 maart 2016

Beste Karin wat fijn zo snel een reactie, nee ben nog niet begonnen met de tips. Ga ik zeker wel doen, mijn ogen leren ontspannen is wel zo fijn. Een raster bril is dat ook wat voor laptop en lezen? Lezen is nu erg lastig vooral omdat m’n ogen weer rustig moeten bijkomen van een bril die niet goed is. Krijg groot gedeelte van opticien terug dat is erg fijn. Ik ga ermee aan de slag en misschien kom ik ook naar een van je workshops.
Bedankt voor je gratis ebook.
Lieve groetjes Saskia



Door Cinny op 25 december 2014

Beste Karin,
Ik wil heel graag dat mijn sterkte lichter wordt (Beide ogen -4), of ten minste niet meer achteruit gaat, zoals de afgelopen jaren is gebeurt. Het enige probleem is dat ik niet van mijn bril af kan omdat ik hem dagelijks nodig heb en het niet gaat op school zonder bril. Ik heb echter wel de oogontspanningsoefeningen en een rasterbril gekocht. Ik zie heel erg dubbel en niet goed door mijn rasterbril dus ik draag hem niet zo vaak. Is het mogelijk dat mijn ogen toch beter worden door alleen het doen van de oefeningen?

Mvg, Cinny


Door Karin Hogenboom op 27 december 2014

Beste Cinny,
Het dubbelzien heeft te maken met spanning in de ogen. Het is toch wel heel belangrijk om de bril zo min mogelijk af te gaan doen. Want die geeft steeds spanning. Ga hem in ieder geval afbouwen, daarover kun je hier meer lezen. https://volzicht.nl/oogklachten/bril/afbouwen-van-een-bril-of-lenzen/
En hier ook een artikel met uitleg over de rasterbril, want het is wel belangrijk dat je hem langzaam opbouwt. Ga er iedere dag om te oefenen even 5 tot 10 minuten rustig mee zitten.
https://volzicht.nl/waarom-zou-gaatjes-kijken/


Door Rob Matheron op 24 september 2014

Ik zie slecht vanwege een maculadegeneratie. En bril is geen oplossing.
Zijn er desondanks oefeningen om toch beter te kunnen zien?



Door Daby op 14 mei 2014

ik draag al een tijdje geen bril meer, maar volgensmij heeft het geen zin. Ik moet echt oefeningen doen, en ik wil echt goed zien zonder bril. Kunt u me helpen, dan heb ik ook meer zelfvertrouwen


Door Karin Hogenboom op 14 mei 2014

Wat heeft er geen zin, om zonder bril te zijn? Wat gebeurt er als je zonder bril bent, wat komt er dan naar boven? Frustratie, controle verlies. Kijk er naar en accepteer de wazige wereld en de gevoelens die naar boven komen.
Wellicht kan mijn digitale cursus je verder helpen, die is stap voor stap opgebouwd en kan je echt verder helpen:
http://natuurlijkzien.volzicht.nl/


Door Daby op 14 mei 2014

Hallo Karin,
wat is de beste tip om weer goed te kunnen zien, een stap die je elke dag kan doen?


Door Ron op 29 augustus 2012

Beste Karin,

Ik zie, lees niet 1 recensie van een cliënt die helemaal van zijn of haar bril af is.
Mijn vraag was toch helder?
Ik hoef dan geen mooi verhaal maar wil feiten zien.
Ken je personen mensen die daarvoor willen uitkomen én die met de Bates of welke andere oefen methode dan ook genezen zijn?


Door Karin Hogenboom op 29 augustus 2012

Beste Ron,
Heb je iets aan deze reactie, onderaan het artikel: https://volzicht.nl/ontspannen-door-oxytocine/
Ik heb niet direct een bewijs van iemand die letterlijk zegt dat ze geen bril meer dragen, zoals ik al eerder schreef, het is een proces voor mensen waar ik ze een stuk in begeleid en waar ze zelf verder mee gaan.
Als je verhalen wilt van mensen die geen bril meer hebben kan ik je onder andere de volgende boeken aanraden:
Natuurlijk weer zien, van Saskia Naber,
Perfect sight without glasses van dr. Bates,
Take off your glasses and see van Jacob Libberman,
Leren zien zonder bril van Benjamin Barnes.
Uiteraard mijn eigen boek, Moeiteloos kijken zonder bril
Maar uiteindelijk ben je zelf het beste bewijs, door het gewoon uit te gaan proberen.
groetjes Karin


Door Jeanne Grobler op 29 augustus 2012

De essentiële suikers in groenten en fruit zijn onmisbaar voor onze gezondheid. Omdat groenten en fruit voortijdig geoogst wordt hebben we een tekort aan deze suikers.


Door Ron op 25 augustus 2012

Hallo Karin,

Ik vind het allemaal nogal vaag. Je schrijft dat je geen lenzen meer draagt maar heb je je ogen nog na laten meten? Wat voor sterke had je en nu? Heb je referenties van mensen die helemaal van hun bril/lenzen zijn afgekomen d.w.z dat ze door een oogtest heenkomen?

Gr Ron


Door Karin Hogenboom op 27 augustus 2012

Beste Ron,
Ik had -2,75 en -3, maar eigenlijk zijn dit soort cijfertjes vaag. Want het betekent dat een oogmeting bepaalt hoe je ogen zien. Terwijl ogen niet altijd hetzelfde zien. Je kunt hier er meer overlezen:
https://volzicht.nl/klopt-het-dat-je-ogen-altijd-hetzelfde-zien/
Dat mijn ogen niet altijd hetzelfde zien heb ik zelf ervaren door mijn bril af te zetten. Vroeger was alles altijd scherp, of het nu licht, mistig of donker was. Of ik nu fit of vermoeid was. Nu merk ik dat dit soort verschijnselen invloed hebben op mijn zicht.
Veel mensen gaan ’s middags naar een opticien om hun ogen te meten. Ze zijn dan al vermoeider dan in de ochtend, zeker als ze bijvoorbeeld de hele dag achter de computer hebben gezeten. Dan worden hun ogen op dat moment gemeten en dragen ze daarna volgens deze meting een bril of lenzen.
Betekent niet dat het altijd gemakkelijk is voor mensen om helemaal zonder bril of lenzen door het leven te gaan. Dat heeft vaak tijd en geduld nodig. Er zijn mensen die volgen een cursus, maar vervolgens houden ze toch hun bril op of hun lenzen in en er zijn ook mensen die na een workshop nooit meer hun bril hebben gedragen. Als je meer wilt lezen over ervaringen van anderen:
https://volzicht.nl/ervaringen-van-cursisten/
en https://volzicht.nl/Ervaringen/
Maar laat je eigen ervaring niet afhangen van wat anderen zeggen. het is gewoon een kwestie van uitproberen en voor jezelf ervaren hoe je ziet zonder bril of lenzen en wat oefeningen voor je ogen doen.


Door Gerard Nijhof op 27 mei 2012

Graag je info.

Groet

Gerard Nijhof


Door maria peelen op 7 november 2011

Ik wil graag die oefeningen doen om beter te kunnen zien. Met name in het donker heb ik veel problemen.
Ikl heb je kaartje ontvangen afgelopen zaterdag in Doorn (Fred Krautwurst) Groet Maria


Door Karin op 7 november 2011

Beste Maria,
Je kunt het beste beginnen met de gratis ontspanningsoefening die je kunt downloaden. Bij alle oogklachten en zichtproblemen telt dat de oorzaak ligt in spanning in de oogspieren. Met deze oefening kun je beginnen ze te leren ontspannen. Als je rechtsboven je naam en email invult, dan kun je direct de oefening downloaden. Succes ermee!


Door Irene op 27 september 2011

In de vakantie heb ik Karin ontmoet en door haar ben ik in aanmerking gekomen met Natuurlijk Goed Zien. De eerste stap is een andere gedachte over wazig zien. Ik vind het geen probleem meer. Ik ben begonnen bij een collega van Karin in de buurt van mijn woonplaats met een cursus, heb een minder sterke bril aangeschaft en wil doorgaan tot ik geen bril meer hoef. Dit mag lang duren, tenslotte heb ik nu al 33 jaar een bril. De mailtjes van Karin blijven me inspireren om door te gaan.

Plaats een reactie


*