Wat kun jij doen om goed te gaan zien?

goed zienJij hebt  geen bril, lenzen of een laseroperatie nodig hebt om goed te gaan zien. Deze verslechteren juist  jouw zicht. De spanning in je oogspieren neemt niet af, maar toe. Jouw ogen verstarren, omdat ze nu nog maar op 1 punt goed kunnen zien. Je ogen zijn al aan het staren als ze slecht zien. Ga je een bril of lenzen dragen dan vermindert de bewegelijkheid nog meer uit je ogen. Er komt nog meer verstarring, nog meer vermoeidheid.

Wat doen lenzen

Bij het dragen van lenzen raakt je hoornvlies geïrriteerd, iedere keer als je ze in en uit doet. Dit kan lidtekenweefsel veroorzaken op je hoornvlies. Het risico ontstaat dat je het hoornvlies ernstig beschadigt door het dragen van lenzen. En je ogen krijgen nog minder rust. Een bril zet je nog weleens af, om de glazen schoon te maken bijvoorbeeld. Of omdat je er even geen zin in hebt. Maar die lenzen doe je niet eventjes zomaar uit.

Wat doet laseren

goed zienBij een laseroperatie wordt er  gesneden in een gezond orgaan. Dit snijden brengt altijd risico's met zich mee  en in ieder geval is je hoornvlies na  een laseroperatie dunner en gevoeliger geworden. Twintig procent van de mensen die gelaserd zijn hebben daarna last van droge ogen, dit komt mede doordat je oogleden door een ogenspreider  uit elkaar gehaald worden, zodat de chirurg zijn werk kan doen. Bij dit spreiden kunnen er beschadigingen ontstaan in de spiertjes van de oogleden. Waardoor je niet goed meer kunt knipperen en soms ook je oogleden niet goed kunt sluiten. Knipperen en je ogen sluiten zijn belangrijk voor de activering van de traanklieren rondom je ogen en het voorkomt verdamping van het vocht. Bij een groot percentage gelaserden neemt het zicht in het donker af.

Jij kunt zelf iets doen

Kort samengevat wat je zelf kunt doen om weer beter te gaan zien:

  • Zoveel mogelijk je bril af zetten, lenzen uitdoen.
  • Zwakkere bril aanschaffen, liefst geen lenzen meer dragen.
  • Leren je ogen weer te bewegen om de spanning te doorbreken.
  • Je ogen ontspannen om de spanning te doorbreken.
  • De natuurlijke zien gewoontes leren en toepassen.


Ik kan je erbij helpen!

goed zienOgen zijn mijn passie! Ik ben zelf ervaringsdeskundige en alles wat op mijn pad komt dat helpt voor je ogen en goed zicht, onderzoek ik, probeer ik uit.  Ik kan je begeleiden in je pad naar goed zicht en ik kan je adviseren wat jou kan helpen om te doen als ondersteuning.  Geef jouw ogen ook een kans om weer zelf te gaan zien. Ze zullen er blij mee zijn.

Wil je hier direct mee aan de slag? 

Neem dan contact op voor een gesprek door op onderstaande klikken te klikken. Dan gaan we direct van start.


Klik hier om je aan te melden voor een gesprek.

Wil je eerst meer informatie?


Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.

Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde Ogen