Wat kun jij doen om goed te gaan zien?

goed zienJij hebt  geen bril, lenzen of een laseroperatie nodig hebt om goed te gaan zien. Deze verslechteren juist  jouw zicht. De spanning in je oogspieren neemt niet af, maar toe. Jouw ogen verstarren, omdat ze nu nog maar op 1 punt goed kunnen zien. Je ogen zijn al aan het staren als ze slecht zien. Ga je een bril of lenzen dragen dan vermindert de bewegelijkheid nog meer uit je ogen. Er komt nog meer verstarring, nog meer vermoeidheid.

Wat doen lenzen

Bij het dragen van lenzen raakt je hoornvlies geïrriteerd, iedere keer als je ze in en uit doet. Dit kan lidtekenweefsel veroorzaken op je hoornvlies. Het risico ontstaat dat je het hoornvlies ernstig beschadigt door het dragen van lenzen. En je ogen krijgen nog minder rust. Een bril zet je nog weleens af, om de glazen schoon te maken bijvoorbeeld. Of omdat je er even geen zin in hebt. Maar die lenzen doe je niet eventjes zomaar uit.

Wat doet laseren

goed zienBij een laseroperatie wordt er  gesneden in een gezond orgaan. Dit snijden brengt altijd risico's met zich mee  en in ieder geval is je hoornvlies na  een laseroperatie dunner en gevoeliger geworden. Twintig procent van de mensen die gelaserd zijn hebben daarna last van droge ogen, dit komt mede doordat je oogleden door een ogenspreider  uit elkaar gehaald worden, zodat de chirurg zijn werk kan doen. Bij dit spreiden kunnen er beschadigingen ontstaan in de spiertjes van de oogleden. Waardoor je niet goed meer kunt knipperen en soms ook je oogleden niet goed kunt sluiten. Knipperen en je ogen sluiten zijn belangrijk voor de activering van de traanklieren rondom je ogen en het voorkomt verdamping van het vocht. Bij een groot percentage gelaserden neemt het zicht in het donker af.

Jij kunt zelf iets doen

Kort samengevat wat je zelf kunt doen om weer beter te gaan zien:

  • Zoveel mogelijk je bril af zetten, lenzen uitdoen.
  • Zwakkere bril aanschaffen, liefst geen lenzen meer dragen.
  • Leren je ogen weer te bewegen om de spanning te doorbreken.
  • Je ogen ontspannen om de spanning te doorbreken.
  • De natuurlijke zien gewoontes leren en toepassen.


Ik kan je erbij helpen!

goed zienOgen zijn mijn passie! Ik ben zelf ervaringsdeskundige en alles wat op mijn pad komt dat helpt voor je ogen en goed zicht, onderzoek ik, probeer ik uit.  Ik kan je begeleiden in je pad naar goed zicht en ik kan je adviseren wat jou kan helpen om te doen als ondersteuning.  Geef jouw ogen ook een kans om weer zelf te gaan zien. Ze zullen er blij mee zijn.

Wil je hier direct mee aan de slag? 

Neem dan contact op voor een gesprek door op onderstaande klikken te klikken. Dan gaan we direct van start.


Klik hier om je aan te melden voor een gesprek.

Wil je eerst meer informatie?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.
 


Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde Ogen
 

Silvia Wolf
Door

Silvia Wolf

op 19 Aug 2013

Hallo Karin, heel erg bedankt voor je reactie! Dat het een momentopname is en we het op ieder moment kunnen beinvloeden vind ik een hele opluchting. En stress.. ja dat is bij mij de nr. 1 trigger voor dubbelzicht inderdaad. Ik wil jouw oefeningen nu iedere dag gaan doen en verder proberen te ontstressen en te detoxen. Bedankt voor al je nieuwsbrieven en tips!

Silvia Wolf
Door

Silvia Wolf

op 17 Aug 2013

Hallo Karin, Ik vraag me af of je ooit al een cursist hebt gehad die last had van dubbelzicht? Ik zie al 18 jaar lang bijna elke dag of om de dag dubbel (door stress, vermoeidheid, computer etc). Ik ben in India bij een oogkliniek geweest waar ik ook oefeningen heb geleerd waaronder palmeren. Ik ben sinds een paar maanden geleden gezonder gaan eten en ik probeer te mediteren. Ook heb ik een rasterbril gekocht (ik draag geen gewone bril). Ik doe de oogmassage nu dagelijks. De massage ontspant mijn ogen wel enigszins maar ik zie nog steeds evenveel dubbel. Ik ben er vandaag achter gekomen dat ik -5 heb (ik dacht -3 want dat was 2 jaar geleden zo en het is jaren stabiel geweest). Ik hoor graag een succesverhaal van iemand anders die ook dubbel heeft gezien want het dubbelzien is om wanhopig van te worden (het is bijzonder lastig en frustrerend in het dagelijks leven, ik ben er totaal van afhankelijk. Als het gebeurt dan ben ik de verdere dag niets meer waard).

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Aug 2013

Dat is zeker vermoeiend, ik heb ook last gehad van dubbelzicht, wat minder sterk als jij beschrijft, maar ik vond het ook heel vervelend en frustrerend. Ik ben er inmiddels achter dat het dubbelzien te maken kan hebben met twee verschillende voorkeuren in de ogen. De ene kant is bijziend, de andere verziend. Ook al komt er bij beiden een min meting voor. Bedenk dat een meting altijd een moment opname is. Ogen veranderen continu en als jij naar de opticien bent geweest op een stressvolle dag, zal de meting sterker zijn dan op een moment dat je ontspannen bent.

evelien
Door

evelien

op 06 Aug 2013

Ik ben opzoek naar een persoonlijke begeleiding... Karin wil jij me hierbij helpen? In mijn eentje zal het niet gaan, ik voel dat ik iets verkeerd doe. Morgen ga ik na 9 dagen zonder bril of lenzen mijn ogen weer meten. ik heb aan beide ogen -6. Ik moet wel zeggen viel best mee, met begeleiding is het dan helemaal compleet... dit is mijn email adres evelien021@hotmail.com

evelien
Door

evelien

op 05 Aug 2013

Hey karin, ik draag nu een week geen bril of lensen. Maar ook niet bij computer of boeken, behalve een rasterbril waar ik nog steeds niet goe zie en waardoor ik bijna geklampt ben ana de boeken en computer. Is dit wel gezond voor de ogen? Dank je.

Jacobien van der Laan
Door

Jacobien van der Laan

op 13 Mar 2013

Dag karin, Ook ik woon in het Noorden en zou graag een workshop beter leren zien zonder bril/lenzen willen volgen. Dus als je naar het Noorden komt, laat je het me dan weten? Hoeveel mensen heb je nodig voor een workshop? Groet, Jacobien van der Laan

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 13 Mar 2013

Beste Jacobien, Ik heb in ieder geval tien mensen nodig om een workshop te geven ergens anders. Tot nu toe is er nog niemand die dit organiseert, als je het leuk vindt om te doen, dan kom ik graag. Mits het goed te bereiken is met de trein. groetjes Karin

Karin
Door

Karin

op 10 Mar 2013

Met S-3.00 ODS mag je niet auto rijden zonder bril op/lenzen in dus ik hoop dat ik je nooit tegen kom op de openbare weg. Het is wettelijk verplicht om met 1 oog een visus te halen van 0.5 als je achter het stuur zit en met S-3.00 zit je op maximaal 0.2 (met moeite). Verder is uit jarenlang uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gebleken dat zo'n beetje het allerslechtste dat je kunt doen bij myopie, ondercorrectie is. Door de perifere optische "blur" krijgt de choroidea en omliggende weefsels juist de prikkel om te gaan verdikken en daardoor meer axiale lengte te creëren. En hoe langer de axiale as, hoe hoger de myopie. En zo kan ik nog wel veel meer dingen opnoemen die niet kloppen of zelfs averechts kunnen werken. Zo is het enige juiste dat je kunt doen bij een netvliesloslating, meteen naar de eerste hulp gaan! Als je dat niet dikgedrukt bij je stuk over netvliesloslating zet, verkeer je in een soort ontkenningstoestand. Doe mij en veel andere professionals een plezier en stop met het verpesten van delicate binoculair zien fusies die door verkeerde oefeningen worden doorbroken met onomkeerbare horror fusionis als gevolg. Laat ons niet de puinhopen van naïviteit en ontkenning opruimen. Met vriendelijke groet, Karin Optometrist Bsc. (u weet wel, echt voor gestudeerd)

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 11 Mar 2013

Beste Karin, Wat vervelend dat je mijn website en informatie die daarop staat zo negatief interpreteert. Ik probeer mensen op een positieve manier anders te gaan laten zien. Daarbij mensen in hun waarde latend in hun eigen proces. Daarom zou ik ook nooit adviseren niet naar de eerste hulp te gaan als er sprake is van netvliesloslating of dat ze zomaar zonder bril moeten gaan autorijden. Wel laat ik ze zien wat ze zelf kunnen doen om hun ogen weer gezond te krijgen. Want er is echt heel veel wat je zelf kunt doen. Ik rijd zelf geen auto, dus maak je geen zorgen. Wel fiets ik veel en ik zie helemaal prima, beter dan ik ooit deed met bril. In het begin niet, dan was mijn wereld een wazige mist. Dan gebruikte ik mijn bril als dat nodig was. De vraag is hoe goed het zicht is van mensen in de auto ook al dragen ze een bril. Want een bril stimuleert het scherp zien, een activiteit van de kegeltjes in het netvlies. Maar niet het blikveld, een activiteit van de staafjes in het netvlies. Hoe sterker mensen bijziend zijn, hoe kleiner het blikveld wordt. Ik heb zelf kunnen ervaren wat een verschil het maakte in mijn ruimtelijk zien, na oefeningen die het blikveld stimuleren. En juist dat ruimtelijke zien kan er voor zorgen dat je dingen ziet die je anders niet had gezien, bijvoorbeeld een fietser die opeens naast je verschijnt terwijl je rechtsaf wilt slaan. Ook is het bekend dat als mensen op jonge leeftijd al vroeg een bril dragen met een grote sterkte van -4, -5, rond hun vijftigste levensjaar veel grotere kans hebben op oogziektes als macula, staar, netvliesloslating. Kinderen worden al op zeer jonge leeftijd een bril aangemeten, terwijl hun ogen en hersenen nog volop in ontwikkeling zijn. Ogen zijn niet een statisch iets, die altijd hetzelfde zien. Stress, vermoeidheid, ziekte, spanning, licht, donker hebben allemaal invloed op het zien. Maar door een bril is alles altijd scherp. Of het nu heel zonnig is, of mistig. Het is niet de werkelijkheid die je door een bril ziet. Ik zou zeggen laat een studie je er niet van weerhouden verder te gaan kijken wat er in de wereld te zien is. groetjes Karin

Jans
Door

Jans

op 04 Mar 2013

Hallo Karin, Je schrijft ergens op je website dat je een rasterbril alleen in/met zonlicht mag gebruiken. Maar dan zou je hem dus niet binnenshuis en 's avonds kunnen gebruiken voor computer/lezen/tv? Dat deed ik wel, is dat dan schadelijk voor je ogen?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Mar 2013

Nee hoor, je kunt hem gerust in huis gebruiken. Maar hij heeft licht nodig, in het donker zie je er niets mee. Ik gebruik hem ook voor computer en televisie.

Anne
Door

Anne

op 08 Nov 2012

Ik heb ook nog een goede tip. Bij mij is het slechter zien begonnen in een periode dat ik erg slecht at. Jaren lang sloeg ik mijn lunch over en dat is wel zo ongelooflijk slecht voor de ogen!!! TOen ik in de bioscoop ging werken (veel avonddiensten en pas half 3 's nachts in bed) op mijn 19e bestond mijn voeding vooral uit milkshakes, popcorn en bakjes cappuccino en 's avonds altijd aan de martini! Dat is het jaar dat ik opeens floaters in mijn ogen kreeg. Er werd ook veel gerookt in de bioscoop en ik had altijd branderige ogen. Dus een paar dingen die slecht zijn voor de ogen: rook, suiker, teveel alcohol (wordt ook omgezet in suiker), te laat naar bed, maaltijden overslaan, jezelf uithongeren (dat laatste heb ik enorm lang gedaan in mijn puberteit--- slecht slecht slecht!) Inmiddels eet ik veel beter, sla geen maaltijden meer over en merk echt dat dit een enorm positief effect op mijn ogen heeft.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Nov 2012

Hoi Anne, Dank je wel voor je inzichten en het delen. Mooi dat je nu terug kunt zien dat al deze gewoontes invloed hebben gehad op je zien.

Reactie plaatsen