Verander je kijken, verander jezelf!

 


verander jezelfSlecht zien wordt veroorzaakt door spierspanning in de ogen. Door op een andere manier te gaan kijken, breng je in jezelf een enorme verandering te weeg. Door met ontspannen oogspieren te kijken breng je heelveel rust in jezelf, je lichaam en in de manier waarop je de wereld aanschouwt en beleeft. Je blik in jezelf en naar je wereld verandert compleet. Ogen zijn een heel belangrijke verbinding tussen je innerlijke zelf en de buitenwereld.

Glazen wand

Door een bril op te zetten, of lenzen in te doen, zet je letterlijk een glazen wand tussen je zelf en de wereld en doe je eigenlijk niet helemaal mee. Dat dit zo is, heb ik van de zomer zelf zo ervaren door even een zonnebril op te zetten. Ik droeg inmiddels al twee jaar geen bril meer en voor het eerst ervaarde ik dat ik door die zonnebril niet midden in de situatie van dat moment stond. Zette ik de bril af, was dit gevoel meteen weg. Als kind zijn we geboren met een open, bewegelijke, vrolijke, frisse blik op de wereld. Een hoop daarvan zijn we naar mate we ouder worden, kwijt geraakt. Dit kan verstarring, stilstand tot gevolg hebben.

Verstarring doorbreken

verander jezelf Er zijn allerlei manieren om de verstarring te doorbreken. Het is in ieder geval belangrijk om één van de de veroorzakers van de verstarring, je bril of lenzen, zo min mogelijk nog te dragen, liefst helemaal niet. En weer te gaan bewegen. Iemand beschreef mij eens hoe zijn dag eruit ziet. Hij komt zijn huis uit, loopt drie passen en stapt in de auto en rijdt naar zijn werk. Op zijn werk, stapt hij uit de auto, loopt twintig meter, stapt in de lift en loopt vijf meter naar zijn bureau. De rest van de dag zit hij achter zijn bureau, loopt af en toe om iets te kopiëren of een bakje koffie te halen. Naar zijn collega's hoeft hij niet te lopen, alles gaat via de mail. Aan het einde van de dag, stapt hij weer in de lift, twintig meter naar de auto, rijdt naar huis, thuis loopt hij een paar meter naar zijn voordeur en is thuis. Om dan 's avonds ook weer achter de computer te duiken.

Naar buiten toe

Als je gaat bewegen, probeer het dan ook buiten te doen, want daglicht is zo belangrijk voor de ogen en de rest van het lichaam. Het maakt op zich niet uit wat je doet. Fietsen, wandelen, hardlopen, trampoline springen, yoga, chai chi, zwemmen, schaatsen. Alle beweging is goed en doorbreekt de verstarring.

Oefeningen voor de ogen

verander jezelfEr zijn allerlei fijne oefeningen die je ogen leren weer ontspannen en bewegelijk de wereld in te kijken. Als je ogen weer ontspannen gaan zien, verandert  je blik naar de wereld toe , maar ook de blik in jezelf. Je zult je rustiger gaan voelen. Veel mensen ervaren dat ze makkelijker inslapen en dat de slaap dieper is. Een cursist zei eens tegen mij, "ik wist niet dat ik zo diep kon slapen, dit had ik nog nooit ervaren". Je zult makkelijker met stress en spanningen om kunnen gaan, je vrolijker, losser en blijer gaan voelen. Trakteer je zelf op een goed voornemen, zet je bril af, doe je lenzen uit en bekijk de wereld met je eigen ogen!

Wat kun je doen om zonder bril of lenzen goed te zien?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.
 


Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde Ogen

Edwin
Door

Edwin

op 09 Nov 2012

Bedankt voor je reactie. Ik ga in ieder geval met de oefeningen aan de slag. Kun je iets meer vertellen over de rasterbril? Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Karin Hogenboom
Edwin
Door

Edwin

op 08 Nov 2012

Het is niet gezond maar wat doe als je voor je werk afhankelijk ben van de computer. Ik probeer regelmatig te bewegen, eet gezond, ben graag in de natuur. Ik draag eigenlijk sinds een paar jaar weer een bril en in de tien jaar daarvoor niet terwijl ik wel een nodig had. Juist vanwege de reden dat mijn ogen slechter zouden worden had ik er bewust voor gekozen om het zonder te doen. Helaas zorgde dat er wel voor dat mijn lichaamshouding veranderde, ik ging meer naar voren zitten waardoor ik nekklachten ontwikkelde. Sinds ik weer een bril draag heb ik daar geen last meer van en het voordeel van scherp zien was een wereld van verschil.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 09 Nov 2012

Dat maakt het zeker lastig, als je van je werk afhankelijk bent van de computer. Ook ik merk het als ik lang achter de computer heb gezeten, dat ik minder goed zie. Maar het helpt me dan om naar buiten te gaan, in de verte te kijken. Je kunt ook nog met je handen in je blikveld wapperen. Probleem bij computer werk is dat het hele blikveld vaak verdwijnt, omdat er zo gefixeerd wordt op het computerscherm. Wat ik je in ieder geval als tips kan geven is te zorgen voor goede verlichting op je werkplek. Gebruik volspectrum daglichtlampen. Probeer eens een rasterbril uit, dat helpt je goed te zien zonder de spanning van een bril. 's Avonds liever geen tv. Een bril maakt inderdaad dat je scherp gaat zien, maar het maakt de staafjes in je netvlies inactief, waardoor je minder blikveld ziet, minder beweging, moeite in het donker zien. Gebruik hem zo min mogelijk in ieder geval.

Edwin
Door

Edwin

op 08 Nov 2012

Hoe kan ik leren scherp te zien zonder bril? Ik zit vrijwel de hele dag achter een computerscherm en zonder bril zie ik niets. En 's avonds bij tv kijken net zo.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Nov 2012

De hele dag achter de computer en 's avonds ook televisie kijken is niet echt gezond voor je ogen. Ga tussendoor in ieder geval regelmatig naar buiten, kijk 's avonds liever geen televisie. Gebruik een rasterbril bij je computerwerk. Verder adviseer ik je mijn zeven tips om goed te gaan zien te downloaden: https://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/

Reactie plaatsen