Voordelen zonder bril of lenzenVoordelen zonder bril of lenzenVoordelen zonder bril of lenzen, zijn die er? Als je het gevoel hebt dat je geen steek ziet zonder bril of lenzen, zul je heel blij zijn met ze zijn. Maar het betekent wel dat je ze steeds nodig hebt, dat je afhankelijk bent van je bril of lenzen. Want zonder zie je niets. Ik was in ieder geval afhankelijk van mijn bril. Voordat ik uit bed stapte deed ik mijn bril op, en ik deed hem pas weer af als ik mijn bed inging. Tussendoor zette ik hem wel af, om de brillen glazen schoon te poetsen. Vaak had ik het niet eens zo door hoe vies de glazen waren. Ik maakte ze dan regelmatig schoon met afwasmiddel, dat werkte het beste. En ik deed hem ook vaak wel even af, omdat de pootjes zo drukten in mijn vel. Heel irritant vond ik dat. Soms deed ik de pootjes over mijn oren, zodat ze niet zo'n zeer deden. En die pootjes bij de neusbrug drukten ook zo heerlijk in mijn vel. Iedereen kent dat plaatje wel, van een brillendrager, die hem afzet en je die afdrukken ziet bij de neusbrug. Als ik er zo terugdenkend over schrijf voel ik het weer helemaal. Bah, wat een vervelend ding was het eigenlijk op mijn neus. Maar ja, zonder zag ik niets!

Lenzen dan!

Lenzen had ik in het verleden ook wel geprobeerd, maar dat was helemaal een crime. Sjonge, al die keren dat ik van mijn fiets ben gestapt, omdat er een vuiltje achter mijn lens zat. Ik had ook altijd last van droge ogen met die dingen. Ik begon met harde lenzen, die heb ik vijf jaar gedragen. Dat was eerst twee weken wennen, want mijn ogen vonden die harde dingen helemaal niet fijn. Die lenzen deden zeer. Maar in plaats van te luisteren naar mijn ogen, die eigenlijk tegen mij riepen " Auw, auw, doe die dingen uit!" ging ik dus wennen. Iedere dag iets langer in. Niemand vond dat verder vreemd of raar. Nadat mijn ogen het roepen opgaven en ze dus gewend waren, mocht ik ze de hele dag in. Maar dan nog, eigenlijk zaten ze nooit lekker. Het roepen was een soort zachtjes kreunen geworden. Dus wat deed ik, ik stapte over naar zachte lenzen. Want die hadden de reputatie veel lekkerder te zitten. Nou ja, het was inderdaad zachter, maar hierbij had ik dus altijd last van droge ogen. Tegen de tijd dat het avond was prikte die dingen ontzettend, zag ik allemaal kringen rondom de lichten en keek het echt niet prettig. Na een aantal jaren voortsukkelen, deed ik mijn lenzen steeds minder in en op een gegeven moment droeg ik ze nooit meer.

De voordelen zonder bril of lenzen op een rij


  • Geen brillenpootjes die drukken in je vel!
  • Geen druk op je neusbrug!
  • Geen vuiltje achter je lens! Geen last van geirriteerde ogen!
  • Geen last van droge, vermoeide ogen!
  • Ogen die fris en prettig aanvoelen,  helder en duidelijk zien, zonder te laseren.
  • Goed zien, dichtbij en veraf, zonder bril of lenzen!


Hoe kun je zien zonder bril of lenzen.

Voordelen zonder bril of lenzenOntspanning is de sleutel tot goed zicht. In 1920 kwam de Amerikaanse oogarts dr. Bates na uitgebreid onderzoek tot de conclusie dat de oorzaak voor alle oogproblemen gespannen oogspieren zijn. Door de oogspieren weer te ontspannen ga je weer goed zien. Kijken is eigenlijk een passieve bezigheid. Daar hoef je niets voor te doen. Het beeld komt vanzelf naar je toe. Zie je wazig, of het nu dichtbij of verweg is, op het moment dat je wazig ziet, ben je je best aan het doen om goed te zien.

Ontspannen, hoe doe je dat?

Je kunt je ontspanning halen uit dingen van buiten, zoals televisie kijken, wijntje drinken, laten masseren, bos wandeling maken. Maar echte ontspanning komt van binnen uit en doe je met je ademhaling. Ik krijg wel eens terug van mensen dat ze toch moeilijk als een zoutzak op hun werk kunnen gaan zitten. Maar dat is niet de ontspanning die ik bedoel. Je kunt actief zijn vanuit spanning en vanuit ontspanning. Vanuit ontspanning gaat alles makkelijker, maar vaak is het nog niet makkelijk in die ontspanning te blijven. We zijn zo gewend met spanning dingen te doen, dat we snel weer in de spanning terugvallen.Wat kun je doen om zonder bril of lenzen goed te zien?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.

Hartelijke groeten,


Karin Hogenboom


 Specialist in Gezonde OgenBarbara
Door

Barbara

op 05 May 2015

Hallo, ik heb nu al 3 jaar een bril alleen mijn bril is een scherp ziend bril. Ik zie alles wazig en mij werd verteld dat mijn ogen op 0 Procent staan. Ik hb dit nog niet geprobeerd maar voorhoelang moet je dit doen en stel dat jet niet werkt? x Barbara

Karin
Door

Karin

op 06 May 2015

Beste Barbara, Ga het eens uitproberen wat het met je doet. Het werkt altijd, alleen zal je nooit zo scherp zien als met de bril, omdat deze het zicht scherper maakt dan de werkelijkheid is. Ik kan je niet zeggen hoe lang het duurt voordat je verschil merkt. Dat is heel verschillend. Mensen kunnen direct verschil ervaren, bij anderen duurt het veel langer. Geniet van wat je wel ziet.

Naamloosjeuh
Door

Naamloosjeuh

op 18 Aug 2013

Hartelijk dank..

Naamloosjeuh
Door

Naamloosjeuh

op 13 Aug 2013

Hey ik heb een vraagje... Mag ik ipv een nieuwe zwakkere bril aan te schaffen, gwn mijn oude gebruiken? Is wel zonder cilinder, prisma. Het enige is dan wel dat het ontspiegeld glazen heeft.(is enkel voor pc en boeken.) Dankjeuh...

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 14 Aug 2013

Ja hoor, dat is prima om mee te beginnen. En liefst aan een touwtje om je nek, zodat je hem alleen maar op doet als je echt iets scherp wilt zien.

petra
Door

petra

op 03 Jun 2013

ik ben een beetje huiverig geworden om via het internet wat te kopen nadat ik ben opgelicht .Maar ik begin te geoven dta de site van karin toch wel integer is. Het klinkt alleen allemaal te mooi om waar te zijn, Ik ben al vaak begonnen met oogoefeningen maar harlverwege stopte ik n omdat het voor mijn gevoel geen effect had. heb nu 2dagen (weekend mijn bril binanniet opgehad!! erg ontspannend moet ik zeggen!!!groet petra

voort v.d. anja
Door

voort v.d. anja

op 14 May 2013

graag zou ik wat meer reactie krijgen van mensen die beduidend ouder zijn en klachten hebben. Nu zijn het allemaal gezonde redelijk jonge mensen en die gaan oefenen. Ik zou ook graag oefenen maar als je ouder bent ( ik ben 76 en heb al 2 staaroperaties gehad)is e.e.a. niet zo makkelijk. Soms denk wel eens als ik die druppels die ik nu moet nemen voor Glaucoom niet zou hoeven nemen, waren mijn ogen niet zo droog en kon ik beter werken zonder bril.Ik heb het boek (van Karin) doorgelezen den en zo nu den dan doe ik oefeningen maar ook de dokter is voorzichtig met zeggen wat ik wel en niet mag. Gelukkig ben ik redelijk ongehoorzaam en doe meestal wat ik, na beraad, zou kunnen doen, doe ik ook.

Anne
Door

Anne

op 16 Apr 2013

Neusspray slecht voor de ogenOver dit topic heb ik eigenlijk nog niets gevonden op je website maar dat is wel mijn ervaring. Als je langdurig neusspray gebruikt werkt dit averechts en slibben je slijmvliezen dicht en krijg je ook meer last van je ogen. Ervaring! Dus je als je nog neusspray gebruikt (zoals otrivin)- weggooien! Beter is stomen of zoutoplossing gebruiken!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 17 Apr 2013

Hoi Anne, Goede tip, dank je wel. Je kunt je neus ook spoelen met een speciale neusdouche, die kun je kopen bij de apotheek en daar doe je zout water in. Ik las laatst dat als je dit drie maanden iedere dag doet, je zicht er beter van wordt.

Wilma Mentink
Door

Wilma Mentink

op 06 Sep 2012

Dag Karin,Ik heb nooit problemen met mijn ogen gehad maar inmiddels ben ik 51 jaar en kan (bijna) niet meer zonder een "plus 1" brilletje. Ik heb geen last van vermoeide, tranende of geirriteerde ogen. Dit hoort toch bij de leeftijd. Of niet? Ik zou het geweldig vinden als ik die bril niet meer nodig zou hebben. Ik ben benieuwd naar jou reactie. Vriendelijke groet, Wilma

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 07 Sep 2012

Beste Wilma, Er is divers onderzoek gedaan onder natuurvolkeren, zoals de eskimo's, die nog helemaal op de natuurlijke manier leven. Op zeer hoge leeftijd kunnen mensen nog prima zien, verweg en dichtbij. Dat in onze maatschappij mensen niet goed meer kunnen zien, heeft te maken door onnatuurlijke leefomstandigheden die spanning creëert: Weinig contact met de natuur en aarde, verkeerde voedingsgewoonten, weinig daglicht. Dit veroorzaakt spanning in de oogspieren, naast emotionele spanning. Je kunt de volgende artikelen lezen die hierover gaan: https://volzicht.nl/met-je-blote-voeten-op-de-aarde/, https://volzicht.nl/suiker-is-gi-voor-de-ogen/, https://volzicht.nl/slecht-zien-komt-door-spanning/, https://volzicht.nl/donker-en-licht-goed-voor-het-zicht/. Je kunt veel doen aan deze omstandigheden, in combinatie met het weer leren van natuurlijke kijkgewoontes: https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/bates-methode/verspringen/ groetjes Karin

Richard
Door

Richard

op 04 Jul 2012

Beste Karin,Ik heb al vanaf mijn vierde jaar een bril. Er is mij verteld dat ik links een lui oog had het zicht erin is 3-5%. Het is te laat door een oogarts geconstateerd en er was niets aan te doen. De laatste jaren zijn mijn ogen erg snel verslechterd. Ik heb nu ook varifocus glazen met prisma. Is er voor mij ook verbetering mogelijk met jou methode? Bedankt voor je bijzondere site. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet, Richard

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Jul 2012

Beste Richard, Ja, voor jou is er ook verbetering mogelijk. Het is misschien een wat langere weg. Maar ik weet ook allerlei andere therapien die je kunt gebruiken als ondersteuning. Zeker ook voor een lui oog. Kijk maar eens op deze link: https://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/ondersteuning/ want atlas profilax en cranio sacraal therapie kunnen heel goed helpen als ondersteuning.

Jacintha
Door

Jacintha

op 05 Jan 2012

Beste Karin,Ik heb sinds 1 jaar lenzen. Ik heb een probleem met lezen, in de verte is mijn zicht zeer goed. Door die lenzen wordt mijn zicht in de verte minder maar kan ik wel goed lezen. Lenzen dragen is ook niet alles ben benieuwd of er oefeningen zijn om mijn ogen te verbeteren. Ik hoor graag van je. m.vr.gr.Jacintha

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Jan 2012

Beste Jacintha,Zeker zijn er oefeningen om je ogen te verbeteren. Slecht zien komt door spanning in de oogspieren. Lenzen ontspannen jouw ogen niet, ze geven juist meer spanning. Je kunt de oefening eens uit proberen die je gratis hebt gedownload, voel maar wat het voor jouw ogen doet. Als je meer wilt ervaren wat oefeningen voor je ogen doet, op dinsdagavond 17 januari is er een introductie workshop in Amsterdam. Je kunt hier meer informatie vinden over de workshop: http://urly.nl/2yo

Tim
Door

Tim

op 15 Dec 2011

Erg interessant Ik zit de laatste tijd nogal vaak achter de pc maar ik merkte dat ik last begon te krijgen en waziger zie. Ik hoop dat u hier nog meer over plaatst of doorstuurt naar mijn e-mail Hartelijk dank.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 15 Dec 2011

Beste Tim, Dank je wel. Je kunt je rechtsboven aanmelden dan ontvang je een gratis ontspanningsoefening op mp3, tips en inzichten om weer beter te zien.

Vitamine B
Door

Vitamine B

op 22 Aug 2011

Zeer interessant! Toch weer een beetje geleerd. Ga je hier nog meer over plaatsen? Ik ben zeer benieuwd in elk geval.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 31 Aug 2011

Regelmatig plaats ik nieuwe berichten op deze website. Dank je wel voor je reactie, Mvg Karin

martin
Door

martin

op 11 Aug 2011

Werkt goed!

Reactie plaatsen