Hoe anderen mijn cursus ervaren
Evenementen
Karin Hogenboom
Evenementen
02/17/2015
3 min
0

Hoe anderen mijn cursus ervaren

02/17/2015
3 min
0

Zien zonder bril kun je leren. Maar hoe doe je dat en werkt het echt. In juli heb ik een driedaagse cursus gegeven in ’t Hof van Axen in Drenthe. In onderstaande filmpje vertellen mijn cursisten hoe zij de cursus ervaren voor hun ogen en hun zicht.

Ria Huisman:

“Een heerlijk relaxed weekend in ’t Hof van Axen. Onthaast en met doorgaans fijne oefeningen. Het besef dat ik veel meer ontspanningsoefeningen voor mijn ogen moet doen. Het werkt door in mijn hele systeem. Ik ben veel minder moe en voel me geestelijk helderder en fitter. De tennisballenoefening is voor mij geweldig.” Klik hier om meer te lezen over Ria’s ervaringen.

Nel Poot

“Door de zonnebril de hele zomer niet te gebruiken en mijn ogen vaak zonnebadjes te geven was mijn gezicht vorig jaar bruiner dan ooit, heb ook mijn gewone bril alleen bij het autorijden gebruikt. Mijn zicht is iets verbeterd, ook kan ik urenlang lezen zonder pijnlijke ogen te krijgen. Het beeld van de kleine bloemetjes in Witteveen en van een tiental kleine bloemetjes die ik thuis bestudeerd heb zitten nog helder in mijn hoofd, maar ook allerlei andere mooie, leuke en zonnige herinneringen aan je cursus in Drente.”

Drie dagen duisternis in Drenthe

In januari heb ik een driedaagse cursus gegeven in ’t Hof van Axen in Drenthe met het thema duisternis. Het hof ligt afgelegen en als het donker is, dan is het er ook echt donker. In het hof zelf hadden we geen elektrisch licht aan, alleen maar kaarslicht. De duisternis werkt heel ontspannen op de ogen en het zicht. Hieronder volgen reacties van deelnemers aan deze driedaagse.

Robert J. van Dam:

“De cursus heeft een zaadje gepoot dat ik nu kan ontwikkelen, het heeft me veel bewuster gemaakt van hoe belangrijk ontspanning van je ogen is. Ik heb veel geleerd over het functioneren en stimuleren van de ogen. Het waren drie intensieve en toch heel ontspannen dagen met een hoop positieve energie. De manier van lesgeven van Karin is bijzonder prettig. Zij staat niet boven de cursisten, maar ertussen. Heel toegankelijk.”

Natasja:

Zwart is zwarter, wit is witter, zwart is zwarter, wit is witter. Met mijn ogen tuur ik de toppen van de bomen aan de andere kant van de plas af. Of beter gezegd; ik spring met mijn ogen van top naar top, en neem mijn nek mee. Zo heb ik het ‘geleerd’ bij Volzicht, op de inmiddels 3 cursussen die ik bij Karin Hogenboom gevolgd heb. Ik heb zojuist een tijdje over het water zitten staren, me verbazend over de zachtheid in mijn zicht, de mooie beelden die ik zie van de watervogels op het water. Klik hier om meer te lezen over de ervaringen van Natasja.

Tineke Bakker

“Tijdens de driedaagse cursus in Drenthe kon er nog meer ontspanning ontstaan in mijn systeem, waardoor ik uiteindelijk meer kon en kan zien. Mijn zicht is zoveel scherper geworden en mijn houding is ook meer ontspannen. Ongevraagd heb ik van een aantal vrienden om mij heen de opmerking gekregen dat mijn gezicht er zoveel meer ontspannen en anders uitziet. Met name mijn voorhoofd en het gebied rond de ogen. Verder heb ik ook overheerlijk gegeten. Heerlijk om zoveel inspiratie omtrent (ogen)voeding te krijgen. En helemaal de eieren en lever, wat zo goed is voor je ogen, herontdekt. Als kind zijnde vond ik dat zo enorm lekker, maar ik was het vergeten.” Klik hier om meer te lezen over Tineke’s ervaringen.

Monique Bruinsma

“Een weldadig weekend in vele opzichten, de cursus “Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen” in ’t Hof van Axen. Karin Hogenboom heeft ons op zeer ontspannen en speelse wijze wegwijs gemaakt in een nieuwe manier van kijken. Moeiteloos breit zij de oefeningen aan elkaar en zorgt voor een goed lopende structuur wat een fijne sfeer creëert. Ontspanning voor ogen, lijf en geest.  Gebruik maken van je Ademhaling voor deze ontspanning. Aandachtig zijn, met aandacht kijken naar de kleine dingen om je heen…. Bewegen is goed voor je ogen… Zacht knipperen en verspringen. Dit alles kun je goed oefenen buiten in de natuur.. Maak hierbij gebruik van visualisatie en positief denken. Weldadig dus.”  Klik hier om meer te lezen over Monique’s ervaringen.

Ook meedoen en jouw ogen een heerlijke ontspanning geven?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Reacties
Categorieën