Bewustzijn

Met bewustzijn strijken


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:

Moet wekt weerstand op

Karin, ik kom er steeds meer achter dat het leven om één woord draait: Bewustzijn. In dat ene woord zit alles vervat. Vanmorgen werd ik wakker en zag ik dat ik bijna geen ogenyoga meer doe. En dat komt omdat alles dat ik MOET bij mij weerstand opwekt. Ik laat het en er komt een rust over mij heen. Ineens komt er energie vrij in mijn lichaam en heb ineens zin om mijn huis schoon te maken. Heel uitzonderlijk is dat ik circa vier weken geen zin heb om mijn huis schoon te maken.

Ik stap een nieuwe wereld binnen

Ik begin met strijken en het is alsof ik een nieuwe wereld binnenstap. Bij elke kledingstuk ben ik totaal aangesloten en ervaar dat als een lichte stroom van energie door mijn lichaam. Ik betrek ook mijn ogen er bij en voel dat dit voor mij een manier is, die bij mij past. Wanneer ik ineens denk, dat wat ik zal gaan doen na het strijken, voel ik de energie wegstromen, zie dat en ga weer bewust door met strijken. De energie komt weer terug.

Impulsen volgen

Nu ben ik aan het schrijven geslagen terwijl ik nog niet ontbeten heb…het is dus het volgen van mijn impulsen, meer niet. Bewustzijn. Nu zie ik ook dat ik alleen maar mijn eigen weg kan volgen en ik zie ook dat ik jou en jouw methode nodig had om zo ver te komen. Ik zie dat mijn kijken milder is geworden, want wat deed ik in het verleden?  Dan zou ik jouw methode veroordelen. Ik heb op diverse fora heel veel methoden bestreden. Ik had dat nodig om bij mijzelf te komen. Ik heb nu een diepere laag bereikt, waar ik alleen maar hoef te luisteren naar mijn innerlijke stem en hoef mij niet meer af te zetten.

De duw om mijn bril af te zetten

Ik zie dat jij mij enorm geholpen hebt met jouw duwtje (zeg naar duw) om mijn bril af te zetten!!! Dat zou ik nooit zelf kunnen “bedenken” Ik zie dus dat diverse therapieën cq methoden kunnen helpen om grenzen te overschrijden. Ik zie dat ik anders naar de wereld kijk en het aardige is dat ik zo “beloond” wordt….

Ruimte in mijn hart

Hart en bewustzijnWoensdag reed ik op weg naar een vriend……ik zag dat er ingevoegd moest worden….een grote vrachtwagen reed naast mij…..ineens had ik zin om ruimte te geven …..op dat moment was ik heel bewust aanwezig….en voelde in mijn hart ruimte ontstaan……de vrachtwagen passeerde mij en voegde in ….het voelde goed en ik voelde mij weer ruimer worden…..en als toegift knippert hij 2x met zijn rechter richtingaanwijzer……dit is op celniveau binnengekomen…….ik voel het weer…

Uitzonderlijk rustig

Mijn zus belde donderdag. Zij uit zich normaliter niet zo naar mij toe. En wat zegt zij?: “Wat mij zo bezig gehouden heeft, dat jij zaterdag zo uitzonderlijk rustig bleef in het verkeer met die verblindende zon………..” Mooi dat ik het zelf ervaar en ook leuk dat mensen het gaat opvallen en het zelfs melden. En ik zie dat het bij hen op celniveau raakt; voelbaar…..bewustzijn..

Ego is een taaie rakker

Soms komt er weer een gedachte op, om mijn bril gewoon weer te pakken……dat is toch veel gemakkelijker om alles scherp te zien………….en dat innerlijke stemmetje: “Joh, stel je niet zo aan en doe eens normaal” De innerlijke strijd begint iets af te nemen omdat ik zie, dat het een soort gevecht is tussen ego en ziel. Dat ben ik mij steds meer bewust……….het ego is een taaie rakker…….en hij mag……ik zie hem……….en word milder…

Jij hangt niet de therapeut uit

Bewustzijn en de zonIk ging naar mijn computer om mijn adreslijst bij te werken. Ik kom tijdens het huis schoonmaken een briefje met een adres tegen en onderbreek dan waar ik mee bezig ben. Ik doe wat er zich aandient. Even ervoor schoot mij te binnen dat ik jouw manier van jouw benadering "aantrekkelijk" vind.  Ik zag ineens wat het was:"Jij hangt niet de therapeut uit"  Ik zag ineens mijn weerstand tegen bijna alle therapeuten, healers en coaches. Ik ben zoekende en weet wat ik niet wil................en ik keek in de spiegel :) :)

Ik mag zelf kiezen

Ik ervaar jou als iemand, die mij de ruimte biedt en ik zie ook dat jij een "product" hebt. Ik heb het idee dat jij mij ook schoenveters zou kunnen verkopen. Dat komt omdat jij het in een schaaltje legt en ik mag zelf kiezen. Dat is voelbaar.  En dat stukje ga ik nu ook in mijzelf ontdekken en ervaren .................Joepie, ik zie, ik zie.....wat ik nog niet zo helder heb gezien....:)

Ik was ziende blind

Het gaat dus niet wat de boodschap in houdt.........het gaat om iets anders........Ha ha, ik word wakker.................... Ik was ziende blind en wanneer dat nu weer gebeurt.........dan zie ik het...........

Is het ego juist onze bondgenoot?

Bewustzijn en zonnebloemJa, lachu, steeds weer dat ego dat weer zo nodig even moet lopen klieren... Het aardige is dat ik/je daardoor juist steeds dichter bij me/je zelf komt........ Zal het ego juist onze bondgenoot zijn....:) dat "ze" het verstopt hebben toen we op de wereld kwamen. Dat we vervolgens verkeerd zijn voorgelicht door een stelletje malloten .... We moesten het van hen uitbannen......en wij maar vechten .......:) Wel leuk als je het ziet............dat ik zelf ook die malloot ben geweest en af en toe nog ben...... Zullen ze het allemaal "daar" met voorbedachten rade gedaan hebben en dat zij iedere dag naar het theater van de lach kijken.......:)


 


Wil je de ervaringen van Lies verder lezen, klik hier.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden