Desillusie bij de opticien

desillusie bij de opticien


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:

Zwaar gedesillusioneerd

Karin, ik was na de metingen bij de opticien zeer zwaar gedesillusioneerd. Op de vraag aan hem of mijn ogen achteruitgegaan waren, was weer hetzelfde onbevredigende antwoord, dat hij de vorige keer ook gaf:”Het is “anders.” De opticien adviseerde mij heel nadrukkelijk dat ik mijn bril op moet zetten……

Meten en bewijzen

Het vreemde verschijnsel doet zich dan ook voor dat ik het ook zo ga ervaren. Dat gevoel was er ook enkele uren voor de meting. Ik wil graag laten meten en er zit ook iets bij van bewijzen.

Mijn wereld viel in duigen

Mijn wereld viel in duigen….Is alles dan toch ingebeeld? Ik kwam in een proces van heftige twijfel, die zich verder strekte dan alleen maar het zien met de ogen…….de telefoon ging…een goede vriend aan de lijn…….ik had met hem mijn proces gedeeld over een essentieel onderwerp van gezien en begrepen worden via de mail. Ik had met hem mijn twijfel gedeeld. Hij had een boek voor zich liggen waaruit hij citeerde. Hij raakte mijn verdriet en ik heb zitten huilen. Alle woorden kwamen zo binnen..of het voor mij geschreven was. Het boek heb ik besteld. De titel is: “God is nooit te laat” met als ondertiteling “maar ook nooit te vroeg”

Ik wil gezien worden

Ik zie dat ik nog steeds aan het afdwingen ben………ik wil de wereld bewijzen, dat ik weer kan zien zonder bril. En dat wil ik bewijzen met name naar “volwassenen” toe. Daar ligt mijn intrinsieke verdriet. Ik wil gezien worden (door volwassenen)……….

We zien en horen elkaar

Niet gezien door de opticienIk was zaterdag bij Amma in Houten en daar zie en voel ik een vrouw die Liefde is. Zij heeft heel veel kinderen om haar heen. De vriend die vrijdag belde kwam langs met zijn dochtertje en ziet mij tussen al die honderden mensen. Tussen haar en mij is er een contact, dat heel puur is. Daar hoef ik niets te bewijzen. Hetzelfde gevoel dat ik ervaar met een nichtje van 12 jaar, die mijn zus had uitgenodigd om mee naar Amma te gaan. Het nichtje is hoogsensitief en wordt niet begrepen door “vol”wassenen. Na afloop bij mijn zus thuis ontstaat een gesprek met het nichtje……we voelen elkaar aan....er is geen leeftijdsverschil van 53 jaar. We zien en horen elkaar. Daarna hebben we muziek met elkaar gemaakt en de klanken vloeiden zo in elkaar over.

Mijn bril schiep kilte en afstand

Op weg naar Houten kwam de zon heel scherp op en verblindde mij. Ik vroeg mijn zus of zij mijn bril wilde aanreiken en heb hem even opgezet, om de bril daarna weer zo snel mogelijk af te zetten. Het was veiliger zonder bril dan met bril in die heftige zon. In de grote hal in Houten kon ik mijn bril niet verdragen. Het schiep kilte en afstand.

Verwarrende informatie

Er vindt iets heel wonderlijks in mij plaats. Het heeft alles te maken met het “gezien” worden. Volwassenen geven verwarrende informatie af. Een poosje geleden werd ik door diverse mensen als “verlicht" gezien. Enige weken daarna was het veranderd in aandacht trekken en werd ik bestempeld als eigenwijs en eikel. Vanuit hun zicht is dat uiteraard allemaal waar, daar is geen speld tussen te krijgen.

Onderscheid tussen blind en zien

In eerste instantie doet het wel pijn en refereert aan dat ik niet gezien wordt. Ik ben mij steeds bewuster dat zij mij ook niet kunnen zien, wie ik in wezen ben. En dat zou kunnen komen dat mijn eigen twijfel er nog tussen zit. De opticien heeft mij weer wakker geschud. Ik heb mij aangetrokken wat hij mij vertelde. Ik heb de wetenschap van de meting serieus genomen. Zelfs het gaan naar de meting heb ik beïnvloed. Ik moet deze ervaringen meemaken om het onderscheid te voelen en ervaren tussen blind zijn en zien. En met name het zien van mijzelf. Wanneer ik vanuit het authentieke kind kijk, dan zie ik mijzelf en voel ik mij thuis bij mijzelf.

De ongelovige Thomas

Vergeet de opticienMaar ja de ongelovige Thomas zit ook in mij…….of wil ik toch aan de wereld meegeven, dat het zelfgenezendvermogen van de mens er gewoon is…… Dus enerzijds het afdwingen en anderzijds het goede nieuws wil delen. Ik weet ook dat wanneer ik mijn ego er tussen zet, dat dan de genezing weer teniet gedaan wordt. ik geloof dat ik mijzelf een beetje leer begrijpen. Het is allemaal heel erg subtiel…


Zou ik opticien gewoon moeten vergeten………….en verder geen aandacht meer schenken aan metingen? ……

Witte veertjes

Hetgeen de vriend citeerde uit het boek van Ihan Greham sloeg in als een flits. Ihan Graham staat in contact met White Bull, een overleden sjamaan. Toen de vriend vrijdag een stukje voorlas, dat wanneer ik goed kijk en luister, dat ik doorlopend geholpen wordt vanuit genezijde. Hij vertelde dat dit b.v. gebeurt door witte veertjes, die je dan ineens ziet ….

Kleindochter

Ineens herinnerde ik mij dat mijn kleindochter van 2,5 jaar mij afgelopen donderdag een wit veertje aanreikte toen wij in de speeltuin waren. Ik stak het in mijn haar. Toen ik het veertje later bij haar in het haar wilde steken, wilde zij dat niet. Het veertje was voor mij bestemd en dat voelde ik pas echt toen de vriend de betreffende passage voorlas. Tijd bestaat niet…

Innerlijk kind

innerlijk kind en de opticienIs het verdriet? Ik weet het niet…Is het een oude pijn, die opgelost wordt? Ik ben mij steeds meer bewust dat ik gezien word. Ik hoef alleen maar te luisteren. Mijn kleinkind wijst mij de weg. Zal zij contact maken met mijn innerlijk kind?  Dit is onbewust mijn grootste verlangen…….ik ben niet gezien, omdat volwassen mensen heel erg druk bezig zijn met regelen, in concepten denken, overtuigingen navolgen, luisteren naar wetenschap ……….ja, ik ben mij er ook zo eentje.


Zal dat mijn verdriet zijn, dat ik niet elk moment in contact sta met mijn innerlijk kind?

Zou het een explosie van geluk kunnen zijn, die van achter dat verlangen vandaan komt? Het innerlijk kind dat verstopt heeft gezeten achter de volwassene?


Klik hier om te lezen hoe Lies steeds makkelijker bij zijn bewustzijn komt.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden