Ik ben een nieuwe wereld ingestapt

Nieuwe wereld


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:

Nieuwe wereld

Karin, ik ben een nieuwe wereld ingestapt. Mijn gedachte om een bril op te zetten verdwijnt naar de achtergrond. Bij tijd en wijle word ik geconfronteerd met een wazig beeld. Alleen krijg ik helder dat dit onvermijdelijk is, wanneer ik een nieuw leven instap. Dat word ik mij steeds meer bewust.

Ze zagen het niet

Het af en toe wazig zien is in essentie logisch…toen ik twaalf was heb ik mijn ogen gesloten en niemand wist wat er met mij aan de hand was. Ik kan daar niemand de schuld van geven. Ze zagen het niet. Nu is de tijd om weer te leren zien helemaal op nieuw zonder enig hulpmiddel. Het heeft tijd nodig en ik heb nu de rust om dit proces te laten ontvouwen.

Oogspieren zijn verbonden met geluksspieren

Ik speel nu regelmatig met mijn ogen wanneer ik ze gesloten houd. De oogspieren zijn verbonden met mijn “gelukspieren” in mijn lijf. Wanneer ik mijn ogen in gesloten toestand aandachtig ronddraai, correspondeert dat met een mijn lichaam. Nu op dit moment is dat het gebied van mijn hart en mijn buik. Die stromen vanzelf vol met energie en volgen de beweging van mijn ogen.

Stapje voor stapje

Stap voor stap in de nieuwe wereldIk merk aan alles dat steeds meer vanzelf gaat lopen. Gisteren wandelde ik in een vreemde stad en realiseerde ik mij dat ik veraf niet alles duidelijk kon zien…en ineens dacht ik…hoef ik mij daar ook niet druk over te maken…..ik wilde graag overal een oogje in het ziel houden…….mijn behoefte is nu zover het oog reikt…….

Logisch is natuurlijk dat ik mij meer kan verbinden met wat dicht bij is. Ik krijg gewoon een tweede kans om mijn leven te zien. Nu zonder hulpmiddelen…en stapje voor stapje……

Eyebody

Je wijst me op het boek Eyebody, heel interessant, Karin. Ik had al het vermoeden dat het gebied in mijn lichaam zich zou gaan uitbreiden. Ik wil daar "eigenwijs" in zijn en Peter Grunwald daar niet in gaan volgen. Het is voor mij ook een eyeopenener voor mijn boek schrijven.......Zolang ik nog de behoefte voel om gezien te worden door het schrijven van een boek.......heb ik mijn les niet begrepen...........Ik zie dat ik naar binnen wil kijken..........en alles wat zich buiten mij afspeelt haalt mij van mijn essentie.

Een diepere laag van weten

Weten in de nieuwe wereldOp dit moment sluit ik mijn ogen en kijk naar binnen.........mijn energie in mijn buik vertelt dat ik nu op mijn juiste pad loop. Mijn interne communicatie begint op gang te komen. Ja....... ik hoef alleen maar mijn ogen te sluiten en dan weet ik het....het is een diepere laag van weten........heel veel rust en wijsheid..en stilte.....en leegte.... dankje

Verbinding ogen en emoties

Ik ervaar ook de directe verbinding tussen ogen en emoties steeds meer. Ook eigenlijk wel liefdevol van de ogen om de pijn als het ware een beetje zachter te maken. Ik begin steeds meer te begrijpen dat elk orgaan z'n best doet om het leven voor ons draaglijk te maken en te veraangenamen.

Zonnebad voor de ogen

Gisteren liep ik op het strand en heb mijn ogen een zonnebad gegeven. Het voelde heel vredig aan. Ik moest veel knipperen en zorgde er voor dat het vochtig werd. Het werd een warm bad en ik voelde mij allengs gelukkiger worden. Wanneer ik dit schrijf realiseer ik mij ineens alle schreeuwerige advertenties over de broodnodige zonvakanties…………ja ik zie ineens de “wereld”……………naast mijn ware beleving……

Witte wolken

Witte wolken in de nieuwe wereldNa een poosje in de zon gekeken te hebben focuste ik mij op de witte wolken en ik zag een vieze pisgele kleur over de wolken geprojecteerd. Wanneer ik naar de blauwe lucht keek, werd de kleur als het ware opgenomen. Ik zag wel contouren, maar geen geel. Vervolgens focuste ik mij weer op de witte wolken. Naarmate ik dat herhaalde loste de gele kleur op. Ik deed mijn ogen dicht en er kwam ineens een hele mooie kleur groen in mijn vizier en daar om heen verscheen een mooie blauwe kleur. Bijzondere ervaring en ga mij steeds meer bewust worden dat ik de wereld vanaf het moment ik een bril ben gaan dragen, “verminkt” ben geworden.

Beeld van een baby

Vanmorgen toen ik wakker werd, zag ik een beeld van een baby, die een broekje aangedaan wordt, waarin allerlei mechanismen zitten, die er voor zorgen, dat het kindje kan lopen……………….Ik zie dat ik de draad kan oppakken toen ik twaalf was………..Ik hoef er geen 65-12 jaar= 53 jaar over te doen……….Door alle ervaringen en wijsheden die ik hier lees, kan ik jaren uitsparen.

Kunstmatig worden de signalen "verknipt" vertaald

Wanneer ik het wetenschappelijke verhaal vertaal, Karin…zit ik er dan ver naast?Toen ik 12 jaar was, is de bolling van mijn oog veranderd, waardoor het wereldbeeld niet meer op mijn netvlies viel. Mijn omgeving ziet mij niet en komt met een oplossing: De Bril. Kunstmatig worden alle signalen van buiten "verknipt" vertaald naar mijn hersenen.

Bril AF

Bril AF! Voor het uiterlijk oog is het nog ff wennnen. Maar………….het innerlijk oog is nooit weg geweest…………….En soms ontmoeten, die elkaar……….zoals gisteren op het strand….Nu ook, wanneer ik er over schrijf.............


Verder lezen over Lies ervaringen, klik hier!

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden