Kan ik zwemmen?

Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:


Kan ik zwemmen?

Ik duik er vol in.

Ik ben iemand die er vol induik wanneer het goed aanvoelt. Dat heeft voordelen. Ik kan daardoor "diepte" ervaren. Vanmorgen vroeg was mijn vuurproef. Ik zat om 6.30 uur in de auto van Alphen naar den Haag. Donker en regen en bril buiten handbereik. Ik werd mji bewust dat wanneer mijn gedachten met mij aan de loop gingen, dat ik slechter kon zien. Af en toe zelfs paniekerig. Wanneer ik dan weer mij concentreerde op het autorijden, werd het zicht scherper. ik ging steeds meer autorijden en anticipeerde. Ik voelde mij steeds veiliger worden.

Appeltje eitje

Het klinkt zo simpel en het is ook simpel. Het heeft alles te maken met aandacht in het moment. Ik weet nu al dat mijn ogen zullen genezen. Het is gek om te zeggen, maar het is appeltje eitje. Dank je Karin H!!!!! mijn oefenigen doe ik trouw en ik voel het steeds meer als een cadeu. Er zit geen moeten op, het gaat van zelf......ik kan niet meer anders.....

Kan ik zwemmen?

Met mijn vraag over wetenschappelijke vooruitgang,  ik wilde een bevestging van jou of ik beter kan zien. Haha. Iemand die het Kanaal over zwemt en in Engeland op het strand vraagt: "Kan ik zwemmen?" Het is zo nieuw en ik "begrijp" het niet. Al mijn vezels jubelen en ik denk......droom ik nou? Heb 53 jaar een bril gedragen. Nou dan kan ik toch niet zo maar......

Innerlijke genezing

Appeltje eitjeWel mooi, ik ben een boek aan het schrijven en een hoofdstuk gewijd aan het zelfgenzends vernogen van de mens. Ga ik mooi uitbreiden....en ik heb nu uiterlijke bewiizen. Er hebben al diverse inwendige genezingen plaats gevonden bij mij. Maar ja, die worden afgedaan met:" Dat zou anders ook wel genezen zijn". Je kan je natuulijk afvragen waarom ik mensen wil overuigen.....?? Haha landsbelang? Ziekenhuizen kunnen gesloten worden en de begroting is in een keer rond..........zullen we het tijdens de kabinetsformatie melden of nog vier jaar wachten? Of toch dichter bij huis houden? Ja, laten we dat maar doen.......

Bezorgdheid

Er wordt bezorg gereageerd door verschillende mensen, dat ik autorijd zonder bril. Ik begrijp de bezorgdheid. Wat zou er gebeuren wanneer ik in hun bezorgsheid ter harte zou gaan nemen?  Wat ik doe is verantwoord en dat heb ik ook geroepen toen ik met 20 pilsjes op ging rijden. Alleen nu ben ik niet beneveld. Of toch wel? Het is en soort AH erlebnisch, een soort van...dit heb ik altijd al geweten.....dat hele diepe oergevoel....... Ik ga mij ook niet verschuilen achter Karin........ik neem de volle honderd procent...

Schijnveiligheid

En weet je wat ik donderdagmorgen in het donker met regen zag??............ Twee fietsers, zonder licht, die ik op tijd zag aankomen. Ik overdacht het moment even later en schiet mij nu weer te binnen. Ik constateer, dat ik meer aanwezig ben in het verkeer. Een bril geeft een zekere schijnveiligheid. Ik ben minder allert, omdat ik vertrouw op mijn hulpmiddel.

Alle cellen doen mee met ogenyoga

Ik ben ook de drive kwijt dat ik wilde gaan bewijzen voor de buitenwereld. Ik gun mij alle tijd. De eerste dagen zat ik als een gek te ogenyogaen. Nu doe ik het wanneer ik zin heb. Het bijzonder is dat wanneer ik nu ga ogenyogaen, dat het door mijn hele lijf resoneert. Dus alle cellen doen heerlijk mee.. Weet je wat zo mooi is, dat bij de eerste beweging van de ogen naar boven een enorme glimlach op mijn gezicht verschijnt......... Alles is al gratis en dit krijg ik er ook nog eens bij... Je moet het niet te gek maken, Karin:)

Geschenk

Vanmiddag naar de braderie gegaan zonder bril. Ik twijfelde en ik begrijp het. Ik mis de controle over de exacte uitdrukkingen van mensen die ver van mij verwijderd zijn. Ik kreeg er een groot geschenk voor terug. De uitdrukkingen van de mensen in mijn nabijhheid. Het voelde zo heel anders als mijn brillentijd. Ik ga mijn pad en doe dat op mijn specifieke manier. Een ander neemt een ander pad. wellicht dat mijn ogen beter zijn. Je kan mensen nooit vergelijken.

Waarschuwen

Mijn ervaring is dat mensen mij regelmatig willen waarschuwen. Later zien ze vaak in dat zij mij waarschuwen waar zij zelf bang voor zijn. Zij verpakken dat in alle soorten zinnen, waaronder demoraliseren. Wat ik altijd mis, dat zij hun eigen gevoel niet weergeven. Ze zijn met de ander bezig.  Demoraliseren betekent voor mij: een verdekte boodschap brengen, waarbij ik een schuldgevoel voor de ander meezend.

Krisnamurti zegt vandaag op mijn kalender:

VerzichtInzicht staat buiten de tijd. Inzicht komt niet morgen,

het komt nooit morgen, het is er nu of nooit


Zicht idem dito. Ik was aan het wandelen. Een route die ik regelmatig loop. Ineens sta ik op een brug stil en ik heb me een ver gezicht!! Nooit eerder opgemerkt. Het is heel opmerkelijk dat ik constant loop te glimlachen. Er komen spontaan conferances van Herman Finkers boven.

Nieuwe ontwikkelingen

Ik word steeds achterhaald wordt door weer nieuwe ontwikkelingen. De ontwikkelingen beperken zich niet alleen maar tot de ogen. Het is het zelfde als zwanger zijn. Je kunt niet een beetje zwanger zijn. Karin kwam op het juiste moment met “de bril ” op het forum. Mijn oog viel er op. Mijn zoon en schoondochter zijn al een langere periode bewust met gezond eten bezig en hebben mij ook aangestoken. Vorige week heb ik het boek de Voedselzandloper gekocht en ik ben verkocht. Ik heb nu weerstand t.o.v. koolhydraten.

De wereld draait door

Ben ik dan niet erg snel te beïnvloeden? Het lijkt wel of ik momenteel naar alle positieve dingen van het leven getrokken wordt. Vroeger keek ik graag naar de DWDD. Ik kan er nog maar een kwartiertje naar kijken en dan denk ik:”Zal Matthijs van Nieuwkerk ook bij zijn kinderen zo aan tafel zitten? Ook maak ik mij dan een voorstelling hoe hij met zijn vrouw de liefde bedrijft. Ik heb dit altijd als normaal gezien. En nu zie ik werkelijk: De Wereld Draait Doorrrrrrrrrrrrrr.

Het gaat dus allemaal vanzelf

Door mijn bril af te zetten komt alles veel directer binnen. Dat heeft heel grote voordelen. Ik kan direct oorzaken wegnemen. Of kan ik beter zeggen, dat ik geen behoefte meer heb aan negatieve input? Inderdaad ik word er moe van. Ik was verslaafd aan het journaal en die verslaving is weg. Heel vreemd. Ik hoef mij dus niets op te leggen. Het gaat dus allemaal vanzelf.


Ik hoef dus niet meer geleefd te worden. En niemand heeft mij opgelegd hoe ik dat allemaal zou moeten doen. Het lijkt er op dat door echt naar mijzelf te luisteren, dat ik de juiste informatie oppik. Nu door rechtstreeks te zien, kan ik echt zien. Soms ligt de verleiding nog op de loer om toch weer even de bril te pakken.

Ik zag meer mens

Nu zie ik ineens dat mijn bril alles te maken kan hebben met mijn ego. Gisteren op de braderie was het wennen en nu de situatie overziend, had ik meer contact. Nu zie ik dat ik mij meer durfde open te stellen. Wat ik ook heb bemerkt is, dat ik minder uitreikte.

Mijn oordelen waren ook minder. Ik zag meer de mens en niet het uiterlijk vertoon. Er vindt dus een totale metamorfase in mijn hele persoon plaats, waarvan de bril er een van is. Een zeer significante!

Vrijkomen van onze beperkingen en hulpmiddelen op eigen kracht

EigenwijsIk begrijp er echt helemaal niets van dat ik beter ga zien. En op de een of andere vreemde/ wonderlijke manier wist ik het. Aan de ene kant sta ik te springen om het bewijs te leveren door mij over een maand weer te laten meten door de opticien. Eerst zien dan geloven, geldt ook voor mij..............terwijl ik al beter begin te zien....... Wat een enorm ongeloof in mij!!. Ik heb zelfs de indruk dat door mijn twijfel mijn proces weer teniet gedaan zou kunnen worden. Ik weet dat het echt tussen mijn oren zit. Ik durf niet voluit te vertrouwen. De twijfel van een ander of het echt kan, zien zonder bril, maakt mij weer wakker om te onderzoeken waar die twijfel bij mij vandaan komt. Ik hoef niemand te overtuigen.


Klik hier om verder te lezen hoe het Lies vergaat zonder bril.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden