Eigenwijs

Eigenwijs


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Hier volgt het eerste deel.

Innerlijke problemen

Ik wilde de ellende van thuis niet meer zien. Ik kon met mijn 12e jaar op het schoolbord niet meer de letters en cijfers goed onderscheiden. Geen hond, die denkt aan mijn innerlijke problemen. De praktijk is dat ieder kind dat niet goed op het bord kan lezen, naar de oogarts gaat.  Wanneer iedereen rond z'n 50e een leesbril neemt, dan is dat  een collectieve overtuiging. Zo praten wij elkaar alles aan.

Ik zie dat ik scherper en helderder ga zien

Tot het moment dat je (individueeel) gaat zien. Ja,  bewustworden van stress, van onverwerkt verdriet enz. Wanneer je je daaraan gaat overgeven, dan onstpannen alle spieren.Op dit moment is dat met mij ook aan de hand en voel regelmatig trillingen in mijn ogen. Ik zie dat ik scherper en helderder ga zien. Zowel fysiek als geestelijk. Wel leuk deze bevestiging!

Eigenwijs

Ik weet dat mijn denken het klaarspeelt om mij de indruk te geven dat ik iets ga ervaren. Mijn omgeving noemt mij om die reden regelmaitg eigenwijs en ergeren zich ook aan mij. Het grote voordeel is door niet naar alles te luisteren, dat ik mij steeds meer aangesloten voel op een hogere intelligentie, die mij hele pure informatie verschaft.

Bril af

Gisteren was ik een dagje aan het OV-en en was in Alkmaar beland. Ik heb geen plan of doel. Ik volg alleen mijn impuls, maar kijk wel op de borden. Zo liep ik in Alkmaar heerlijk in het zonnetje en wat komt spontaan opzetten? Ja…De Bril van jou. Ik deed hem spontaan af en wie schetste mijn verbazing? ik had hem niet echt nodig! Ik geloof dat ik zo rond de 2- zit veraf geen goed zicht) Maar dat viel mij alles mee!

Bril op

Dan zou je zegggen Oke toch en doe je die bril toch niet meer op....Mijn ego gaat opspelen en neemt de overhand. Ik vind mijzelf er beter uitzien met bril. Het ego heeft het uiteindelijk gewonnen en ik heb mijn bril weer opgezet. Tijdens wandelingen in Alkmaar en den Helder en Texel heb ik ook geconcludeerd dat ik bang ben om iets te missen. Het heeft dus ook alles te maken met controle. De tegenhanger van loslaten. Dus mijn hele systeem houdt alles in de oude situatie vast. Het klopt zo!!

Ziels eigenwijs

Ziels eigenwijsMijn lichaam kan alleen maar helen wanneer ik de bestaande input wijzig op ziels niveau. Wanneer mijn ego nog parten speelt dat ik er voor de buitenwerld goed uit moet zien.....dan zullen mijn organen dienovereenkomstig reageren en nieuwe cellen aanmaken volgens het oude recept. Hetzelfde als toen ik 12 jaar was. Wanneer ik mijn bril cq mijn beter voorkomen laat prevaleren boven mijn ziel dan is het echt eigenschuld dikke bult.

Scootmobiel

Nu zie ik ineens mijn ergernis en weerstand zo’n 20 jaar geleden. Het bouwbesluit schreef voor dat in het ontwerp van en woning elke deur 90 cm breed zou moeten worden. Vroeger was dat 75, 80 of 85 cm. Motivatie van de geleerde heren: Mensen kunnen dan zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen……..ja, ja met rolstoel…….. Ik had daar commentaar op, ik werd voor gek verklaard…..nu zie ik in de jaren wijs geworden, dat collectief er voor gezorgd wordt om snel een scootmobiel aan te schaffen….de woningen zijn er klaar voor……zo gaat het met ons geconditioneerde denken……

Geconditioneerd

Toen ik 12 jaar was en niet goed meer kon zien...wij zijn geconditioneerd...niet goed zien......prima toch.....en bril. De jonge vrouw naast me in de triein, vertelde aan haar vriendin tegenover haar: "Volgende week ga ik Oscar ( haar zoontje) naar de oogarts en daarna direct door naar de opticien en binnen 6 dagen is het gepiept....... Ja, zo gaat het...........

Chronisch eczeem

Mijn huisarts zei mij toen ik zo rond de 12 jaar was, dat ik chronische eczeem had. Die overtuiging zat er goed ingeramd en was tot mijn 40e manifest en gebruikte daar zalfjes voor. Na mijn scheiding op mijn 40e ben ik een ander weg in geslagen. Eczeem was binnen een paar maanden over.

Ik wilde niet zoveel zien

Zo blijf ik onderzoeken om mijn lichaam en geest op elkaar af te stemmen. een interesante bezigheid en kwam ik Karin tegen met haar ogen. Mijn spiritueel leraar had bij mij een blokkade gezien rond mijn 12e jaar. Ik heb twee dagen geen bril op en het zou zo maar eens kunnen dat ik op mijn 12e jaar een soort bescherming aangemeten heb gekregen, in de vrom van een bril. Ik wilde namelijk niet zo veel zien.

Blote kont

Toen ik vanmorgen ben gaan wandelen zonder bril, leek het of ik mijn blote kont liep. Ik heb ook bewust geen bril meegenomen. Ik heb mij overgegeven. En wat gebeurde er? Ik werd ineens bewust van het ruime zicht. De kleuren werden dieper. Ineens realiseerde ik dat een psycholoog mij 25 jaar geleden vertelde dat ik achter elke boom een beer zag. Ineens was ik mij dat vanmorgen bewust, dat die overtuiging (blokkade) weg was.

Fonkelende ogen

Fonkelende ogenGisteren kwam ik een kennis tegen, die overigens niet opmerkte dat ik geen bril op had. We stonden 50 cm van elkaar. Ineens deed de vrouw haar bril af en vertelde dat zij ervaarde dat een bril haar zo van mensen afscheidde. En ineens zag ik haar ogen fonkelen. Ik herken wel de verleiding die er is om toch weer de bril te pakken. Ik voel de strijd en ga bewust niet mee met die impuls. Volgens mij is dat ook een onderdeel van het proces. In feite mijn “innerlijke oogarts” die zegt: “Joh doe niet zo stom, en zet die bril gewoon op”

Het is voor je eigen bestwil

Tijdens de wandeling overdacht ik ook hoe de opticien te werk gaat….. wanneer hij constateert dat een oog iets net niet kan lezen, schuift hij er weer een nieuw lesje voor. En zij doen het allemaal vanuit de overtuiging: “Het is voor je eigen bestwil. We willen je zo graag helpen” Ja naar de verdommenis”. Ze hebben er echt geen notie van……….

Naar de opticien

Vanmorgen was ik bloot in de C1000 en het is nog best een beetje wennen. Ik was op zoek naar de havermouth en merkte dat ik tussen het honden en katttenvoer stond. Beginnersfoutje en vroeg aan de winkelbediende waar het stond en hij liep met mij mee. Toch wel plezierig dat ik bewust mijn bril niet had meegenomen. Ik ga de winkel uit en zie daar tegenover de opticien (al jaren hoor).

"Zal ik?" twijfelde ik....


Ik werd naar binnen gezogen en zei:"ik koop geen bril, maar wil vragen of u mijn oogsterkte zou willen meten?" Hij antwoordde: "Het spijt me........ik heb over 2 minuten een afspraak" Hij was nieuwsgierig en we raakten aan de praat. Ik vertelde hem dat ik met een experiment bezig was. Hij was een en al oor. Ik vertelde dat ik circa -2 had en hij vertelde mij dat ik mij vergiste. Sorry, u bent wat ouder en dan heeft u een leesbril nodig. Ik vertelde hem dat ik niet zeker mijn sterkte wist, maar zal dat de volgende keer meenemen, maar dat ik vanaf mijn 12e een bril droeg. Voorts vertelde ik dat ik vanmiddag zou gaan autorijden. Hij reageerde dat dit niet is toegestaan. wanneer je -2 hebt, dan ben je verplicht een bril te dragen volgens de wet. En deed er een schepje bovenop. Hij vertelde dat ik 50% minder zie als een niet brildragende.

Overtuigingssysteem

Op deze manier wordt er natuulijk aardig aan mijn overtuiginssysteem gesleuteld. Wanneer ik mij daar nou maar druk om ga maken, geloof maar dat ik mijn proces negatief beinvloed. Best leuk om dat allemaal mee te maken. Vanmorgen zat ik ogen yoga te doen. En een bepaald moment ging mijn hart ook meedoen. Lachen toch!! Morgenmiddag ga ik langs de opticien. Uiteraard wanneer ik de autorit overleef.


Geven jullie aan mijn kinderen door wanneer je me hier over een paar dagen niet meer ziet. Vraag dan of ze op mijn steen willen zetten: "Pa was ziende blind en nooit verstandig geworden." :)

Wetenschappelijke vooruitgang

Lies Kruiniger met bril Lies Kruiniger nog met bril


Bij de opticien geweest en meting verricht sferisch zijn beiden ogen 1/4 punt lager. Cilindrisch rechts hetzelfde en links 1/4 pt hoger. Huidige situatie. sf rechts 0, links -0,50 cyl rechts -1,25 links -1,00. Opticien kon mij niet uitleggen wat sferisch en cylindris inhield. Toen ik op de man af vroeg of mijn ogen verbeterd waren, zei hij dat mijn ogen veranderd waren. Niet beter. Hij was zo fideel om mij te vertellen, dat hij het niet goed uitgelegd kon krijgen.


Ik heb nog wat na gelezen en ik word er niet echt wijzer van. Karin, kan jij mij vertellen of dit een wetenschappelijke vooruitgang betekent?

Ik voel me er wel een stuk beter bij. Soms is er nog wel het gevoel bij van....morgen doe ik mijn bril op.....wanneer ik naar de opticien kijk...........hij gelooft er echt helemaal niks van :) en zie hem denken: "Laat je niks wijs maken en ziet je bril op"

Maar...hij werkt wel mee. Hij heeft mijn gegevens opgeslagen in zijn computer. ik heb afgesproken dat ik over een maandje weer graag terug kom. Hij is toch wel benieuwd!  Gisteren auto rijden: Perfect! zowel overdag als 's avonds. Vandaag in de regen, geen enkel probleem. Ik overweeg om de bril helemaal thuis te laten.


Lees verder hoe het Lies vergaat door hier te klikken.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden