Page content

Comment Section

5 reacties op “Glaucoom


Door JanB op 9 november 2016

Ik vraag me met Christine af of, met niet wetenschappelijke onderzoeks gegevens, zomaar kan stellen dat met o.a. goede voeding je glaucoom kunt voorkomen. Als je POAG hebt komt de oogzenuwschade zelfs met gezonde voeding.


Door Karin op 10 november 2016

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat glaucoom ogen onder andere een tekort hebben aan collageen in het oog. Collageen verkrijg je uit voeding waar veel collageen in zit. Dat lijkt mij dus heel logisch dat je de degeneratie in een glaucoom oog daar weer mee kunt herstellen.
Een deelnemer aan mijn 3 daagse met glaucoom, kon aan het eind van de drie dagen weer zien op de plek waar haar oogzenuw was aangetast. Dat is dan misschien geen wetenschap maar wel een hoopvolle ervaring.


Door christine op 24 januari 2016

Belangrijk vind ik dat onderscheid is tussen hoge oogboldruk en glaucoom. Bij glaucoom ben je al een stuk van je gezichtsveld kwijt doordat de oogzenuw langzaam aan het afsterven is. . hoge oogdruk is vaak de oorzaak hiervan. vandaar dat je elk jaar gecontroleerd wordt. Ik vind het zeer de moeite waard om de oefeningen en voeding te proberen om mijn ogen in goede conditie te brengen en ik ben heel nieuwsgierig of mijn oogboldruk daalt. Ik was steeds op zoek naar wat ik zelf zou kunnen doen om mijn ogen in goede conditie te brengen. Blij dat ik deze site vond. Ik ga aan de slag!


Door Sabrina op 30 juni 2016

Ik ben eigenlijk gewoon nieuwschierig of u na 6 maanden al enig resultaat hebt van uw oefeningen en voeding. Ik heb namelijk ook glaucoom en ben al 3 keer geopereerd geweest. Alle tips zijn welkom


Plaats een reactie


*