Venkel helpt glaucoom genezen

venkelknollen goed voor de ogenVenkel helpt glaucoom genezen. Dat zou zomaar de uitkomst kunnen zijn van vervolgonderzoek naar aanleiding van eerdere proeven met dieren. In 2008 werden in het Indian Journal of Physiology and Pharmacology de resultaten gepubliceerd van research naar het verband tussen het eten van venkel en het verlagen van de oogdruk. De proeven waren gedaan op konijnen. Bij de dieren was de oogdruk - een sterke veroorzaker van glaucoom - kunstmatig verhoogd. Daarna waren de beestjes op een dieet van venkel gezet en wat bleek? Het eten van venkel verlaagde bij een derde van de konijnen de oogdruk (Agarwal R. 2008).

Venkel helpt glaucoom genezen

Hoewel je zou denken dat de uitkomst van dit experiment nieuwsgierig maakte, is er helaas naderhand geen nieuw onderzoek meer gedaan. Een gemiste kans, want het zou interessant zijn om te weten hoe dit werkt bij mensen. Nu is de standaardbehandeling bij glaucoom het voorschrijven van oogdruk-verlagende medicijnen, die veel venkel helpt glaucoom genezenbijwerkingen hebben. Als we in plaats daarvan iets aan de ziekte zouden kunnen doen met venkel (en met andere voedingsstoffen, zoals collageen) zou er een wereld gewonnen zijn. Helaas denkt de farmaceutische industrie daar anders over en wordt er geen geld in nieuw onderzoek geïnvesteerd. De uitspraak "venkel helpt glaucoom genezen" is op dit moment dus officieel nog te voorbarig. Maar kijk toch even mee naar de bijzondere kwaliteiten van venkel.

'De plant van het zicht'

In het oude India wisten ze het duizenden jaren geleden al en de Romeinen herontdekten het eeuwen later: venkel, ofwel Foeniculum vulgare, is 'de plant van het zicht'. Door de zaden te eten ging je scherper zien en de knol werd genuttigd om troebele ogen weer helder te maken. Ook bij allerlei andere kwalen kon venkel verlichting brengen en zelfs hier in het Westen zijn we ons ook nu nog bewust van de kwaliteiten ervan. Denk maar aan de venkelthee die we aan baby's geven om darmkrampjes te verlichten. De geneeskrachtige werking van venkel hangt samen met het bio-identieke hormoon anethol dat erin zit en waardoor de venkel zijn typische, anijsachtige smaak krijgt. De stof werkt ontgiftend en wordt in verband gebracht met het bestrijden van tumoren. Daarnaast heeft anethol dus oogdrukverlagende kwaliteiten.

Venkel en oogontspanningsoefeningen

Medicijnen die worden voorgeschreven bij glaucoom hebben vaak ernstige bijwerkingen. Zo zorgen beta-blokkers venkelvoor irritatie, droge ogen en overgevoeligheid van het hoornvlies. Andere medicijnen, die tot taak hebben het oogvocht af te voeren, zorgen voor hoofdpijn en slecht zicht. Er zijn ook mensen die fytotherapie inzetten, en dan is venkel een van de planten die worden gebruikt. Wie dus niet meteen naar medicijnen wil grijpen, zou bij een verhoogde oogdruk eerst venkel kunnen proberen, en vooral het zaad eten. Dit is te koop bij de reformwinkel. Je kunt je oogdruk bij de opticien laten meten om te kijken of hij afneemt. Om de genezing te ondersteunen raad ik aan om oogontspannende oefeningen te doen. Lees hierover meer in mijn e-book.


Wat kun je doen om glaucoom te keren of te voorkomen?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien . Ik leer je de stappen die je direct kunt gaan zetten, zodat je op een natuurlijke wijze weer goed gaat zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al vele jaren help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen

ries de Bree
Door

ries de Bree

op 12 Jul 2019

is er op de wereled iemand die mij van mijn gloucoom af kan helpen??ik zou hier reuze dankbaar voor zijn want het beheerst heel mijn leven.

Margriet Bierens
Door

Margriet Bierens

op 12 Jul 2019

Hoi Bries, ik herken dit helemaal. Mijn leven wordt ook voor een heel groot deel beheerst door glaucoom. Ik zoek alles wat mij maar enigszins verder kan helpen. Genezing voor glaucoom dat heb ik nog niet kunnen vinden, deHoi Ries, zover ik heb kunnen nagaan is er nog geen genezing gevonden voor glaucoom. Ik herken in wat je schrijft dat het leven voor een heel groot deel wordt beheerst hierdoor. Het is fijn om hier met iemand over te kunnen praten. Mij mag je mailen hoor.

Karin
Rufy
Door

Rufy

op 09 Jul 2016

Dag Karin, Mijn vraag betreft mijn moeder(90). Zij heeft in het linkeroog natte macula. Door allerlei injecties is zij daar nu blind aan. Het rechteroog geeft nog 50%zicht. Ook daar is natte macula geconstateerd, evenals staar en glaucoom. Zij wil zich liever niet laten opereren, gezien het verleden met het linkeroog. Toch moet er iets gebruren, want ze ziet steeds slechter, waardoor ze ook slechter gaat lopen en haar evenwicht minder wordt. Is er nog hoop voor haar? Ik heb de tips aan haar doorgestuurd. De oefeningen doet ze wel.

Karin
Door

Karin

op 11 Jul 2016

Beste Rufy, Mijn tips zijn er op gericht om de gezondheid van de ogen te verbeteren. De ogen van je moeder zijn in slechte conditie, dus het is belangrijk voor haar om hiermee aan de slag te gaan. Hoe snel het herstel proces precies zal verlopen, dat kan ik niet voorspellen, maar de tips, vooral de voedingstips en oefeningen is wel wat haar ogen nodig hebben. Lees dit artikel ook eens: https://volzicht.nl/oogklachten/glaucoom-3/glaucoom-door-gebrek-aan-collageen/

Het Tiebosch
Door

Het Tiebosch

op 05 Dec 2015

Zelf heb ik me al jaren verdiept in andere druppels en wel die van dokter Edward Bach en ik moet zeggen dat ik met name door de remedy cerato te gebruiken ik nu van de te hoge oogdruk af ben en dus van de glaucoom

Mevr. W. v.d. Scheer - v.d. Hoek
Door

Mevr. W. v.d. Scheer - v.d. Hoek

op 12 Sep 2015

Goedenavond, Heb geen reactie van u ontvangen en vraag me af of mijn vorige bericht wel is overgekomen. Mijn vragen betreffen naar aanleiding van verhoogde oogdruk - glaucoom. Ben inmiddels aan het linkeroog gelaserd, helaas tot nu toe zonder het gehoopte resultaat. Bij het zoeken van alternatieven kwam ik op uw website terecht. Ben inmiddels begonnen met het eten van venkel (knol) en palmeren. Mijn vragen zijn de volgende: Hoeveel venkel is aan te raden voor gebruik? Dagelijks? En hoeveel dan? Is venkelthee te vergelijken met het eten van venkel? Zelfde resultaat? Voor wat betreft palmeren: hoe vaak op een dag? Tijd? 5 minuten of korter/langer? Hoop dat u me verder kunt helpen in deze. Vriendelijke groet, Mevr. W. v.d. Scheer - van der Hoek

Karin
Door

Karin

op 15 Sep 2015

Mijn excuses, ik dacht dat ik je wel had geantwoord, er is dan iets fout gegaan. Hoeveel venkel je precies moet gebruiken, dat weet ik niet. Bij kruiden is het belangrijk dat je er niet teveel van gebruikt. Ik zou 2 tot 3 glazen thee op een dag gebruiken en venkel alleen gekookt eten, dit haalt de stofjes eruit die minder goed zijn voor het lichaam. Je kunt beiden doen, eten en thee drinken. Eet bijvoorbeeld twee keer per week venkel, door er soep te maken van te maken met beestenbottenbouillon. Ik kan je aanraden om je helemaal te verdiepen in het voedingsverhaal. Alleen venkel eten is niet voldoende. https://volzicht.nl/VolZichtmethode/voeding-2/ Palmeren kun je zo vaak en lang doen als je wilt. Dr. Bates adviseerde zijn patiënten zes keer per dag een half uur. Ik weet dat dit veel is voor mensen, maar het geeft wel aan dat je het veel langer kunt doen dan 5 minuten.

anita sinyangwe
Door

anita sinyangwe

op 28 May 2015

Ik help sinds 1,5 jaar een oudere man met verstandelijke beperking, die last van glaucoom heeft in een vergevorderd stadium. Hij is 12 jaar geleden aan staar geopereerd en gebruikt al jaren 2 oogdrukverlagende druppels, dagelijks 2 keer. De oogboldruk is nu eindelijk goed, maar de glaucoom blijft voortschrijdend. De oogarts begrijpt ook niet hoe het komt. Heb jij tips? Hebben de ontspanningsoefeningen nog zin na een staaroperatie met alle nare gevolgen vandien?

Karin
Door

Karin

op 29 May 2015

Veel palmeren is goed voor glaucoom. Ik weet niet of hij dat kan. Of zijn ogen afdekken met een sjaal als hij ligt helpt ook. Je kunt hem daarin eventueel begeleiden met ontspanningsoefeningen, zoals op dit bestand: https://volzicht.nl/opt-in-pagina/

Reactie plaatsen