Page content

Maculadegeneratie

maculadegeneratieMaculadegeneratie is een ernstige oogziekte. De lichtgevoelige cellen in de macula, dat kleine, voor het zicht zo belangrijke vlekje op het netvlies, raken beschadigd en werken niet goed meer. Je kunt slechtziend of blind worden. Het artikel Wat is maculadegeneratie? legt uit hoe dit precies zit. Wie deze ziekte heeft, krijgt van de dokter te horen dat er niet veel aan te doen is. Er zijn medicijnen die het verval soms kunnen stoppen, maar hoop op genezing is er niet. Ik ben me bewust van de ernst van de aandoening, maar “ongeneeslijk” vind ik wel erg kort door de bocht.

Jouw macula schreeuwt om voeding

Artsen maken zich er soms echt te makkelijk vanaf. De diagnose is gesteld, de patiënt ingelicht en het behandelplan uitgestippeld. Heeft u vragen? Ik geef u even een folder mee. Daarin staan alle antwoorden. Volgende patiënt.

Wat je niet verteld wordt, is dat je ogen ziek zijn geworden omdat ze uitgehongerd zijn. Dat het de hoogste tijd is om je met je gezondheid bezig te gaan houden. Veel maculapatiënten lijden namelijk ook aan andere aandoeningen, zoals je in Invloed van macula op de gezondheid kunt lezen. Je kunt beginnen met die voedingsstoffen waar je ogen om schreeuwen in je dieet op te nemen. Lees een van de volgende artikelen maar eens: Hoe herstel ik van macula?, Goede voeding bij maculadegeneratie of Eieren zijn goed tegen maculadegeneratie.

Niets is onmogelijk

Eieren? Jazeker, biologische, en minimaal twee per dag. In het eigeel zitteeigeel tegen maculadegeneratien stoffen die een magisch effect hebben op de macula. Niet voor niks is een andere naam voor macula “gele vlek”. In de macula wemelt het van de pigmentstoffen luteïne en zeaxanthine, die ook in grote hoeveelheden voorkomen in eigeel. Uit studies is gebleken dat mensen die veel eieren eten veel meer van deze stoffen in de macula hebben en minder kans hebben op maculadegeneratie. Maar ik ga een stap verder. Want wie zegt dat het oog nooit meer gezond kan worden als het eenmaal ziek is? Er is zoveel dat we nog niet weten over de zelfgenezende kracht van lichaam en geest. In Maculadegeneratie diagnose doe ik je een voorstel voor een alternatieve behandeling. Ik ben er heilig van overtuigd dat niets onmogelijk is.

Comment Section

5 reacties op “Maculadegeneratie


Door jose pimenta op 26 maart 2016

dag, ik heb geen mee news van je ontvangen. Ik leef in Italie maar heb veel vertrouw
in je. Ik heb namenelijk natte macula aan de rechter oog een nu begint ook de linker oog er last van te hebben. Hoe kan ik je raden volgen? Ik heb al mijn eet gewwontes veranderd en doe ook wat aan oogspieren verbetering. Maar ik weet niet of het juist is. Groetjes joseDoor Petra op 4 februari 2017

Hallo ik Petra Postema ben 66 jaar
Ik heb ook natte makuladegeneratie aan het rechter oog
En ik krijg injectie ,heb jij die ook gehad. Ik ben er erg angstich voor dat ik die prik zie . Hoe heb jij het ervaren de injectie ?


Door Maartje Bakker op 31 oktober 2015

Hallo,
In het artikel heb ik veel oogafwijkingen gelezen, maar de mijne staat er niet bij. Ik heb n.l. iIn beide ogen een gaatje in de macula. Kan dat met U methode ook verbeteren of zelfs genezen?
Met vriendelijke groet,
Maartje Bakker.


Door Karin op 31 oktober 2015

Beste Maartje,
Het gaat er om dat je de ogen weer gezond krijgt, in prinicpe maakt het niet uit wat de aandoening precies is. Het netvlies weer goed gaan voeden en de ogen leren ontspannen is hier belangrijk bij.

Plaats een reactie


*