De contouren zien van mijn zwarte bril

Zwarte brilVia linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:

Ik zie contouren van mijn zwarte montuur

Heb ik vanmorgen net aan iemand geschreven dat zij zich zou moeten overgeven t.a.v. een geldprobleem… sluit ik mijn netbook af om nog even te slapen…..schiet mij een doemscenario te binnen, dat mijn bank mijn krediet zou inperken. Er is geen enkele reden toe…en ineens lig ik mij boos te maken op die klote bank …. En wat gebeurt er? Ineens zie ik de contouren van mijn zwarte bril…….

Waarom draag je geen bril meer?

Er was al iets opmerkelijks aan vooraf gegaan….dinsdag was een vriend met zijn dochtertje van 5 jaar langs gekomen. Wij zaten met z’n drieën gezellig op een groot vel papier te kleuren met viltstiften. Tot twee keer toe vraagt het meisje waarom ik geen bril meer draag? Ter info: Een maand geleden had ik de vriend verteld over "de bril nader bezien" Waarom stelt zij die vraag tot 2x toe…….Zal zij dan iets zien, dat ik niet zie?

Het veranderde in een lichtere kleur montuur

Lichte brilDe volgende morgen bij het wakker worden, werd ik mij gewaar van een zwart montuur en ik observeerde……..heel vreemd…het veranderde in een lichtere kleur montuur. Ik dacht nog…….beeld ik mij dat in……wil ik zo graag….….en heb het laten rusten.... Zou het dan toch kunnen dat een kind de wereld anders ziet……… Ik zou volledig begrijpen, dat diverse mensen vraagtekens zetten of wellicht het idee hebben dat ik waanbeelden zie…………. Nu ik dit van mij af heb geschreven wordt mijn blikveld weer ruimer….en mijn boze gevoel naar de bank…….is weg.......de contouren van de bril zijn er niet meer.... Zal het doemdenken t.o.v. de bank een waanbeeld generen ……?

Krisnamurti

Krisnamurti laat mij vandaag op de kalender zien:


Het denken tast de onbedorvenheid van de liefde

aan en als je door intelligentie het denken zuivert,

maak je de liefde vrij

Kinderen zien zoveel….en wij maar het idee hebben dat wij hen iets zouden moeten leren (zien)..:) :)

Op"zien"barende ontwikkelingen

Karin, ik ben nog niet klaar met het ont-dekken :), maar er kondigen zich op”zien"barende ontwikkelingen aan en wil die graag delen. Vanmorgen vroeg had ik op mijn notebook een mail aan iemand geschreven met het idee de om die later vanaf mijn pc te verzenden. Ik ben gaan slapen en toen ik wakker werd keek ik naar buiten. Ik zag mijn montuur weer…….ik kwam er achter dat de mail voor mijzelf bestemd was. Toen ik zag dat die niet verzonden hoefde te worden, was mijn montuur verdwenen.

Gaat allemaal vanzelf

En nu komt er een heel bijzonder verhaal achteraan…. Ik stond in mijn slaapkamer en ik werd ineens gewaar van het heldere uitzicht door mijn voor- en achtergevel van mijn ramen. Mijn voorkamer is mijn rommelkamer en sinds 15 jaar heb ik nooit de noodzaak gezien om die aan de binnenkant te wassen. Vanavond komt een vriend op doorreis een nachtje logeren en ik voelde aan al mijn cellen dat ik de kamer schoon wilde maken……inclusief de ramen zemen. Gaat allemaal vanzelf, gewoon impuls en dan blijkt dit het volgende geschenk te geven …… Bij het opruimen en schoonmaken stuit ik op een schilderijtje dat door mijn jongste zoon is gemaakt. Ik wist wel van het bestaan, ik had het nooit weggegooid… en nu kwam ik het tegen. Een schilderijtje dat hij 25 jaar geleden gemaakt had voor mij.

"Ik word niet gezien"

Ik heb ruzie geen gekregen tijdens de boedelscheiding……..het huis, de auto, het meubilair gewoon alles hebben we verdeeld zonder enige frictie. Behalve het schilderijtje waar ik de stellige overtuiging had, dat mijn zoontje dat voor mij had gemaakt. Het hing in onze woonkamer……voor mij was het duidelijk, dat ik dat meenam….. ik heb daar een punt van gemaakt, toen mijn ex-vrouw schilderijtje opeiste. Ik boos en verdrietig……… 'T was mijn oude pijn “ik word niet gezien”, waar ik bij toen nog niet bewust van was.…

Wat zie ik nu ECHT op het schilderij

Ik draag weer mijn brilWie “loste” het op?............Enige weken later had mijn zoontje voor mij een schilderijtje gemaakt…………………en wat zie ik nu ECHT op het schilderij? Een boom rechts op de achtergrond, klein…………en een grote boom in volle groei en bloei op de voorgrond met 8 appels er in. Rechts van de boom een meertje, vier vogels in de lucht en een zonnetje dat aan het doorkomen is………… Ik heb het schilderij opgehangen en ben gaan zitten en heerlijk een potje zitten janken………….eerst zag ik in de achterste boom mijn ex, lekker puh :)…….en toen zag ik ineens mijn eigen groeiproces……..ik was ook die kleine boom….

Ik ga mijn bril weer gewoon dragen

Ik zit te janken……………ik ben mijzelf met regelmaat kwijt………Gisteravond dacht ik: Ik stop met het hele circus van het wel of geen bril dragen………. Ik ga mijn bril weer gewoon dragen, het is allemaal illusie. Ik zit mijzelf alles aan te praten. Gisterenavond zei een bekende van mij die mij een poosje niet gezien had, dat zij mij veel leuker vindt met bril dan zonder bril…….Ik was bij een avond waar een presentatie was met foto’s op een projectiescherm en had mijn bril op, maar tijdens de pauze had ik de bril afgezet. Het was in mijn geboorteplaats waar ik 50 jaar geleden vertrokken ben. Ik voelde mij naakt en had mijn bril al bij voorbaat opgezet. Ik vond het eng zonder bril…….ik wilde houvast…….

Het is er dus allebei

Op de terugreis in de auto heb ik mijn bril opgehouden en was een helder zicht. Wanneer ik mijn bril afzette was het erg wazig. Ik ging overstag …………Ik had besloten om mijn bril weer op te gaan zetten. En de comments van de mensen die het onverantwoord vonden om in het verkeer zonder bril te rijden……..liften mee. Jouw comment Ronald komt dan exact op tijd, maar………..de bekende die mij niet aantrekkelijk vind zonder bril……….komt ook exact op tijd……….alleen ik zag het niet………..Jouw struggle Karin, die je laat zien, inspireren mij ook zo. Naast jouw "bereikte resultaten :)" Dus ik kan vaststellen, dat alles wat mij raakt, alleen maar nodig is om te leren onderscheiden wat ECHT is en wat INTERPRETATIE is. Het is er dus allebei.

“Willen ze het nou echt niet ZIEN :)”

Willen ze nou echt niet ZienIk heb mijn verhaal verteld aan de vriend, die bleef logeren. En het bijzondere was, dat ik mijn verhaal kon vertellen……….en er was geen enkele emotie meer aanwezig. Alleen maar helderheid………….en de volgende morgen ben ik het vergeten om mee te nemen naar mijn zoon………Het schilderij liet mij een oude pijn voelen…….en die is niet meer………..volgens mij zit GOD hierachter :) en die laat ons gewoon een beetje tobben. En volgens mij lacht die zich een slag in de rondte en schuddebuikt: “Willen ze het nou echt niet ZIEN :)”


Wil je nog meer inzichten zien van Lies, klik hier.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden