Zonnen

Zonnen goed voor ogenGa regelmatig naar buiten om daglicht binnen te krijgen. Zonlicht is heel heilzaam voor de ogen. Afhankelijk van het weer kun je lichthappen of zonnen.

Zonnen

Het idee heerst dat zonlicht slecht voor ons is, terwijl zon een hele belangrijke voedingsbron is voor onze ogen en ons lichaam. UV straling is juist belangrijk voor de ogen, het heeft een helend effect op de ogen. Diverse studies hebben aangetoond dat UV licht in combinatie met bepaalde chemicaliën in het oog invloed hebben op de lengte van het oog. Een bijziend oog is iets langer dan een gezond oog.

Zonnebril

In plaats het zonlicht de ogen binnen te laten stromen, dragen mensen een zonnebril om zich te beschermen tegen zonlicht. Met een UV filter. Dus je houdt het gezonde licht tegen met die bril. Door een zonnebril te dragen verbrand je ook veel sneller. Dit komt omdat er pigment in de ogen zit en die geven de hui een signaal dat ze pigment aan moeten gaan maken als de zon te fel wordt. Door de zonnebril lijkt het voor de ogen of ze in een donkere omgeving zijn.


Zonnen is goed voor de ogenIkzelf droeg ook altijd een zonnebril. Was het licht een beetje te fel, dan had ik al een zonnebril op. Door te gaan zonnen en palmeren verdween mijn lichtgevoeligheid en draag ik nooit meer een zonnebril.

Hoe zon je

Het beste kun je zonnen in de ochtend tot een uur of elf en aan het einde van de dag. Je gaat met je ogen gesloten richting de zon langzaam zwaaien met je hoofd, of met je hele lichaam. Zodat het licht jouw hele oog beschijnt. Doe dit een aantal keren, zolang als dat het prettig voelt. Ga daarna met je rug naar de zon staan en palmeer een paar ademhalingen. Als het zonnen niet prettig voelt, kun je het zonnen ook doen onder een boom, zodat het zonlicht minder sterk is.

Lichthappen

In Nederland schijnt niet altijd de zon. Je kunt het zonnen ook met een sterke daglichtlamp doen, maar ik ben er zelf meer voorstander van om buiten te gaan lichthappen.

Hoe werkt lichthappen

Lichthappen als alternatief voor zonnenKnipper zachtjes met de ogen en ga me je hoofd omhoog en blijf knipperen terwijl je naar de lucht kijkt. Laat het licht langzaam jouw ogen binnenstromen. Is het licht te fel, dan kun je ook onder een boom gaan staan en dan gaan lichthappen. Totdat je steeds meer aan het licht gewend raakt en het wel lukt om het in de gewone lucht te doen.


Wissel het lichthappen af met palmeren.Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden