Page content

Staar

staar oude dame“U heeft staar. Wat vervelend. Kom maar, dan plannen we meteen de operatie in. Iets anders zit er echt niet op.” Is jouw vader of moeder, jouw opa of oma, door de oogarts met dit kluitje in het riet gestuurd? Als het nog niet te laat is en de ingreep is nog niet uitgevoerd, krab je dan samen met de patiënt nog maar eens achter de oren.

Staar en de nadelen van opereren

Zonder te zeggen dat iedereen met staar de afspraak voor een operatie nu moet afbellen, is het echt de moeite waard om andere mogelijkheden te onderzoeken. Een staaroperatie is namelijk helemaal niet fijn. En vooral wat daarna komt niet. Doordat er een kunstlens in het oog wordt geplaatst, verlies je de flexibiliteit van de oorspronkelijke lens. De scherptediepte staat dan  vast op één of twee afstanden. Maar er is nog meer aan de hand. In Staaroperatie, echt zo ideaal? zet ik de nadelen van de ingreep op een rijtje. Want de “voordelen” heeft de oogarts vast al met je besproken. Ben je al geopereerd, lees dan toch de artikelen hieronder, want je kunt nog wel degelijk iets doen aan de gezondheid van jouw ogen.

Praktijkgevallen van dr. Bates

Wat is dit nu eigenlijk precies voor oogziekte? Grijze en groene staar zijn niet hetzelfde. Wie over groene staar praat, heeft het eigenlijk over glaucoom. Bij grijze staar bedoelen we het witte waas voor de ogen. Staar: grijze en groene staar legt het verschil klip en klaar uit. De grijze variant, of cataract, komt het meest voor bij mensen op leeftijd en volgens de reguliere geneesheren is natuurlijk herstel niet mogelijk.goede voeding tegen staar Toch kreeg dokter Bates het voor elkaar mensen van de aandoening af te helpen. Staar, voorbeelden uit de praktijk van dr. Bates beschrijft een paar interessante praktijkgevallen.

Hoe kom ik van mijn staar af? en Hoe kom ik van mijn cataract af? bieden hoop. Het is immers nooit te laat om de ogen te gaan verzorgen met de voedingsstoffen waar zij om schreeuwen. Het is nooit te laat om te starten met weldadige oogoefeningen. Het is niet te laat. Integendeel: dit is het juiste moment!

 

 

Comment Section

2 reacties op “Staar


Door Martin Cuenca Caballero op 15 mei 2015

Geachte mevrouw Karin Hogenboom,
Allereerst wil ik u bedanken voor de vele informatie die ik van u krijg. In verband met staar heb ik een vraag over de “Catalys Precision Laser System”: Door injecties drie jaar geleden met Avastin in het oog, is plotseling een forse staar ontstaan; de oogarts wil de staar op de traditionele manier opereren maar met de “Catalys Precision Laser System” wordt de operatie minder belastend voor het oog, ook voor mensen met diabetes 2 zoals ik.
Deze “Catalys Precision Laser System” wordt in drie privé klinieken in Nederland toegepast, een daarvan is bij Eyescan in Utrecht. In Spanje wordt het al jaren met succes gebruikt. Mijn vraag is: wat vindt u van deze moderne
“Catalys Precision Laser System” om de staar te opereren?
Ik dank u zeer voor uw hulp.
Met vriendelijke groeten.

Martin Cuenca


Door Karin op 15 mei 2015

Beste Martinus,
Ik ben niet op de hoogte van deze behandeling, ook geen expert hierin. Mijn expertise gaat uit naar het gezond krijgen van je ogen, op een natuurlijke wijze. Als je dit wilt gaan doen, adviseer ik je meer navraag te doen bij een andere oogarts.
groetjes Karin

Plaats een reactie


*