Het ego als lesmateriaal

mijn ego wil metenVia linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen:


Ik ben nog in de fase van vergelijken...Vanmiddag sta ik bij Hoogvliet bij de kassa en ineens ben ik mij weer gewaar dat ik mij Een voel met alle mensen. Heerlijk vrij gevoel en hoef niks meer...........en dan schiet ik in mijn denken en ga ik vergelijken met donderdag met bril op......En ik lees jouw verhaal, Karin, dat mensen aan jouw vragen: "Hoe lang duurt zo'n proces om weer goed te gaan zien?" Ik heb dat ook willen lezen tussen de regels door en las in een van jouw comments dat iemand in een weekend goed kon zien..en dat raakte mij. Ik geloof dat ook, want wanneer je ECHT los kan laten gebeurt dat ook. Zeker Weten. Maar......ik ga het gebruiken als maatlat......

Er is geen weg meer terug

Wanneer ik lees Karin dat jij nooit een goede verkooppagina kon schrijven, word ik daar helemaal blij van. Dat heeft hier m.i. alles mee te maken. Jouw pad en dat van een ander is geen maatstaf!! Stom, stom, stom...ik wist het...en toch tuin ik er in. Haha. Zoals je schrijf: "En wat ikzelf al heel snel merkte, er is geen weg meer terug. Want mijn bril, die ging me heel snel zeer doen aan mijn ogen".... Nee, er is geen weg meer terug.....donderdag zat ik met hoofdpijn in de auto.....en zat te bedenken (knars, knars, knars) hoe ik dat zou moeten oplossen en hoe ik dat bij de opticien in het vat zou moeten gieten........en dat allemaal door een opmerking: "Ik vind je met bril veel leuker!" Hoezo beïnvloeding? Haha.......

Het ECHTE leven

Het ego is het echte levenVanmorgen had ik gigantische jeuk aan mijn voeten.......en ik krabde niet.........ik ben er helemaal ingedoken.......en na verloop van een dik half uur ben ik in slaap gevallen.....Er is een grote innerlijke schoonmaak aan de gang en voel mij "opgelicht" door bijvoorbeeld  de ervaringen van anderen. Die raken mij ECHT. Hoe hun proces verloopt. Met vallen en opstaan? Gewoon het ECHTE leven? Yes, wanneer je het ziet, hoef je niets te be"gijpen".......en ben je in je wezen beland........

"Pap, dit is jouw waarheid"

Grappig dat alles zo synchroom loopt.......Afgelopen donderdag zat ik aan de ontbijttafel en mijn schoondochter vertelde een heel intense droom……..je raad het al………..ik zag de symboliek en………ik vertelde mijn interpretatie………Mijn zoon reageert: “Pap, dit is jouw waarheid”……….ik keek hem aan………en antwoordde:”Woouh” We hebben het er uitgebreid over gehad……….de drang om te helpen……. Wij praten vaak over dit onderwerp om de ander de ruimte te geven…..en hier stonk ik in………..en zo intens dankbaar dat mijn zoon mij hier op attendeerde………………

Niet meer afdwingen

Er bestaat geen goed of slecht. In het leven niet en in onze dromen niet. Alles gebeurt om ons bewust te maken. Zoals gezegd ben ik met de intentie gaan slapen om een antwoord te krijgen op mijn droom. Ik heb wel andere diepe inzichten gekregen, maar heb ik nog geen antwoord op mijn droom gekregen. Voor mij de les, om niet meer af te dwingen.

Toch ging ik weer afdwingen

het ego wil afdwingenHet toeval wil wel, dat ik gisteren impulsief het boek Whatt the bleep we know pakte. Ik was er enkele jaren geleden in begonnen en gestopt bij blz 69 ( van de 284). Nu was de tijd rijp en ben overnieuw begonnen en ik voelde het zo naar binnen vloeien. En wat is de essentie van het boek/film……………er zijn geen antwoorden……..het is alleen maar het niet weten………..het gaat er om elkaar vragen te stellen………. Dat kwam allemaal zo diep binnen……………ik voel(de) mij helemaal in Liefde gedompeld……….allerlei mensen in mijn leven kwamen langs in mijn dromen……. Toch ging ik weer afdwingen……ik wilde antwoord op mijn droom……….het zit zo hardnekkig in mij om antwoorden te eisen…….. Vraag en het zal u gegeven worden……….ja dat is wat anders…….

Ik wil mij geen watje voelen

Ik zie nu waar de kennis, die mij leuker vindt met een bril mij raakte……..bij tijd en wijle is zij een harde tante………..en ik wil mij geen watje voelen…….dat is namelijk de associatie die ik maakte op zachter worden….. Ik hoor de woorden weer van mijn spiritueel leraar: “Lies niks aan de hand wanneer jij wat sneller wilt” en daar kon hij dan een grote grijns bij trekken….en dan wist ik het weer……….

Het ego als lesmateriaal

Het ego als lesmateriaalHet is mooi hoe ik het onderscheid....de impuls=de ziel......en dan begint hij weer te ratelen: kanniewaarzijn:) Dat ego weet wat en wanneer ik hem (h)erken, ik ben van plan om steeds aardiger voor hem te worden. Hij heeft het er zo moeilijk mee, dat ik hem ontdekt heb.  En dan ook nog eens dat ik steeds minder waarde aan zijn input hecht.....de stakker......:) Ik herzie het woordje stakker....tijdens het lezen in mijn boek van The Bleep, kwam hij steeds langs zetten. Ik ga mijn ego niet loslaten. Hij krijgt van mij een ereplek... Waarom? Ik ben hier op aarde in een voertuig beland, die wordt aangedreven door ego... Het moment dat ik ga sterven, zal ik gedag zeggen....en ik zal ik het voertuig en ego op dat moment hartelijk bedanken. Het ego als lesmateriaal, kan ik mij wel in vinden.


Hoe ervaar jij het om zonder bril te gaan zien, een reactie hieronder wordt gewaardeerd. Wil je verder lezen over Lies zijn ervaringen, klik dan hier. 

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden