Verlangens die tegendraads zijn

Verlangens


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen.

Er zit maar één iemand in de weg

Karin, er gebeurt veel op dit moment. Soms zijn mijn ogen wazig en vanmorgen ineens zag ik lichtflitsen. Ik merk dat ik er steeds minder waarde aan ga hechten. Ik laat het steeds meer gebeuren. Jouw boek inspireert mij en met name jouw eigen ontwikkeling. Het motiveert en activeert mij en voel me niet meer alleen in het klasje :) Ineens kreeg ik gisteren een impuls om mijn boek verder te schrijven, na stagnatie.  Ik kom er dus steeds meer achter dat er maar één iemand in de weg zit en dat ben ik zelf. Ik weet het wel en toch…………

Ik liep nu met lood in mijn schoenen

Zondag liep ik een lange wandeling. Je kan je nog herinneren dat ik een keer op veertjes liep. Ik liep nu met het lood in mijn schoenen en ik mij maar aanpraten om oefeningen te doen……..ik heb ze wel gedaan………..zie je het voor je :) een grote ramp…..die verhalen in mijn hoofd……..ik kan nu weer opgelucht adem halen……. Lichaam en geest …….het is gewoon EEN……… Ik had pijn in mijn knie, ik kreeg pijn in mijn heup…onder mijn voetzolen ging het branden……..Wat perfect toch allemaal....pfff HAha

Blote voeten

Karin, jij vertelt me dat je samen met je kinderen op blote voeten liep, je gaf het als advies aan je dochter omdat haar benen moe waren en pijn deden. En maar klagen dat we steeds dieper in de reccessie duiken ...........over een paar jaar zijn er geen schoenwinkels meer..... Mooi dat de moeheid bij jouw dochter ophoudt te bestaan.......ik merk de laatste tijd steeds meer dat mijn voeten ECHT op de douchevloer staan......ik hoef dat niet meer bewust te doen.........mijn voeten laten mij dat voelen cq weten............en dat komt ook weer door jouw persoonlijke verhaal.............ik word steeds gevoeliger voor ervaringen van anderen....elkaar inspireren.......... Ik merk tegenwoordig aan mijn praten of ik een "kontverhaal" vertel of een wezenlijk verhaal.... Ja en natuurlijk hoor ik ook het verschil bij anderen ...............en ik word moe van kontverhalen....... Ik ben op dit moment bezig om dat aan mijn directe omgeving te melden................ Natuurlijk wil ik ze daarbij niet kwetsen............

Niet meer thuis voelen

Niet meer thuis voelenNu zie ik wat mijn probleem was op familiebezoek........ik voelde mij niet thuis met al die kontverhalen..........ik zit nog een beetje onwennig....in het verleden zei ik daar wat van en werd mij niet in dank afgenomen. Mijn mond houden werkt ook niet........op een gegeven moment voelde ik mij erg ongemakkelijk worden.................... Ik pak mijn zakdoek....................want ik wilde mijn brillenglazen gaan poetsen, want ik zag ineens alles heel wazig................mijn hand was al in mijn broekzak................en ineens dacht ik .................maar ik heb geen bril op..................... Toen ik opgestapt was en in de auto zat voelde ik mij ongemakkelijk en ook opgelucht.... De omslag in mijn leven gaat gepaard met hobbels.............. Ik weet wel dat ik bij mijn familie de eerste jaren mijn schoenen aan zal houden.........

Verlangens die tegendraads zijn

Toen ik vannacht weer jeuk aan mijn benen kreeg, terwijl ik dacht dat ik het jeukvarkentje wel gewassen zou hebben………kwamen woorden langs van een vriendin, die de dag ervoor had gezegd: Het gaat in laagje voor laagje ….ik weet het wel, maar……………..ik werd weer gek van de jeuk…en ik sla Louise L Hay open en die zegt bij de waarschijnlijke oorzaak: "Verlangens die tegendraads zijn. Onbevredigd zijn. Wroeging. Staan te springen om weg te gaan." Louise stelt "nieuwe gedachten" voor, maar ik heb niets met affirmaties: "Ik ben in vrede waar ik ben. Ik aanvaard mijn welzijn, wetende dat al mijn behoeften en verlangens vervuld worden" Ja, anmehoela…………nogal logisch….. moet ik dan gaan zitten pressen: Ik ben in vrede, ik ben in vrede en dat 1000X……..ik kring er jeuk van wanneer ik er aan denk…..

Ik zie mijzelf stinkend mijn best doen

Tegendraadse verlangensIk herken wel verlangens die tegendraads zijn………ik wil in een nieuwe wereld leven, maar ik heb nog oude dogma’s in mijn hoofd zitten……..die mij vast houden in mijn oude vaste patronen…………ik wil losbreken………en ik voel mijn voetzolen……ze voelen dicht………….en begin te masseren……..tijdens het masseren denk ik: Wanneer ik voldoende gemasseerd heb zullen mijn voetzolen open aanvoelen en dan zal mijn jeuk ook wel oplossen…..En tijdens de massage voel ik de jeuk verminderen. Ik observeer verder en ik zie mij zelf stinkend mijn best doen…ik masseer me te pletter en stevig……en ineens schiet mij een verhaal te binnen dat ik woensdag had verteld aan twee dames die niet altijd liefdevol naar zichzelf zijn. Beiden hebben kramp in hun handen en nog een paar andere lichaamsdelen en zeggen dat zij hun handen masseren……..Ik vraag hen of ik een verhaaltje mag vertellen, wat spontaan te binnen schiet……….

Vredig vooruitzicht en pot massageolie

Er was een vrouw, die haar schoonmoeder tot op het bot haatte. Zij woonde bij haar gezin in. De vrouw werd er gek van en wilde maar een ding en dat was dat haar schoonmoeder dood was. Op een dag ging zij naar de medicijnman en stortte haar hart uit. De wijze man luisterde naar haar en vertelde haar dat hij een zalfje zou kunnen maken met een vergif dat heel langzaam haar schoonmoeder zou vergiftigen, wanneer zij haar voeten hiermee zou masseren. En de medicijnman vertelde er bij dat niemand ooit de doodsoorzaak zou kunnen achterhalen. Opgelucht door dit vredige vooruitzicht en een pot massageolie nam ze afscheid van de medicijnman.

De jeuk is weg

Verlangen naar een nieuwe wereldElke avond masseerde zij de voeten van haar schoonmoeder…..en wat gebeurde er na een maand?????  Het contact tussen de twee veranderde…zij zag ineens een hele lieve schoonmoeder in bed liggen....het veranderde zodanig dat de vrouw ineens liefde ging ervaren naar haar schoonmoeder…………. In grote paniek spoedde zij zich weer naar de medicijnman en had zo’n spijt en smeekte of hij iets tegen het naderend onheil zou kunnen ondernemen …………En hij vertelde haar dat hij niets in het zalfje had gedaan………………De hamvraag is…………..waarom kwam dit verhaal ineens zo maar binnen, toen ik de boodschap (aan mijzelf?) met de twee dames deelde………….Ik ging ineens op een heel andere manier mijn eigen voeten masseren……….en ik voelde zo de opening komen…………ik had ineens geen haast meer…….ik dwong niets meer af…………..en de jeuk is weg…………..


Wil je lezen hoe het Lies verder vergaat, klik dan hier.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden