Stop met staren, beweeg je ogen

Stop met staren, beweeg  jouw ogen om goed te zien.


Misschien ben je er wel bewust van dat je ogen veel staren. Het dragen van een bril of lenzen maakt dat je ogen gaan staren, maar ook het veel zitten achter een computer of televisie kijken zorgt voor staren. En ook nog eens vele uren achter elkaar. De zogenaamde vierkante ogen. Je ogen staren alleen nog maar naar het scherm. Er zit helemaal geen beweging meer in.

Stop met staren en zorg dat je ogen weer gaan bewegen.


Dat vinden ze prettig. Ogen houden van beweging. Als ze 1 seconde stil staan ontstaat er al spanning in de oogspieren. Ogen zijn voor jou gemaakt om te bewegen. Vooral ver weg kijken vinden ze heel ontspannen, dat ontspant namelijk de oogspieren. Maar ook dichtbij kijken naar bijvoorbeeld mooie bloemen, of klein diertjes vinden ze prettig. In de natuur zijn geeft meer ontspanning en beweging. In de natuur is heel veel te zien en niets staat helemaal stil. Er is altijd wel de wind die de blaadjes laat bewegen, of er krioelen kleine diertjes over de schors van een boom. In de natuur is het niet zo makkelijk om te staren, mits je goed om je heen kijkt.

Stop met staren!


Zet je bril af, doe je lenzen uit, ga van de computer vandaan en ga iets actiefs doen. Bijvoorbeeld voetballen met je collega's in de pauze. Spelen met een bal is heel goed voor de ogen en hand-oog of voet-oogcoordinatie. Ikzelf ervaar altijd direct ontspanning in mijn ogen en beter zicht als ik met mijn zoontje ga voetballen. Ook dan gaan als vanzelf mijn ogen bewegen. Ze kijken naar de bal, ze kijken naar mijn voeten die gaan schoppen, ze kijken naar mijn zoontje die de bal ontvangt en weer terugschopt.

Hoe te voetballen als je wazig, slecht ziet!


Loop met je hoofd rechtop, vertrouw erop dat je voeten weten waar te gaan staan. Als je bijvoorbeeld gaat voetballen, bedenk dan dat het gaat om het plezier dat je hebt, niet of je een bal wel of niet ziet en raakt. Dus lach erom als de bal een wazige vlek is, als je totaal niet weet waar hij is gebleven. Geniet van de ontspanning en realiseer je dat je op dat moment bent gestopt met staren.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden