Volhouden, ontvangen en waarderen

Wat is er veel te zien in de natuur


Iedereen zal waarschijnlijk tijdens het proces om weer goed te zien  minder makkelijke momenten hebben. De wereld achter bril of lensglazen is altijd scherp.  Zonder deze glazen kun je de wereld, ver weg of dichtbij, als een mist ervaren. Ik weet zelf nog dat ik de wereld als een grote mist heb ervaren, totaal de controle miste en de gedachten in mijn hoofd zeiden: 'Dit moet niet lang duren, want anders houd ik het niet vol'. Toch hield ik het wel vol. Ik merkte ook heel snel hoe vervelend de bril aanvoelde, dat er geen weg meer terug was.


En dan komen er momenten dat je merkt dat je beter gaat zien. Meer kleur, meer diepte, meer detail. Die momenten kunnen in het begin van korte duur zijn. Dan juist is het heel belangrijk deze momenten te kunnen ontvangen en waarderen. Vaak voelde ik daarna juist een enorm gevoel van frustratie omdat het moment weer verdween en vergat ik te ontspannen en te genieten.


Om te helpen in het volhouden, ontvangen, waarderen en ontspannen kan het handig zijn een cursus te volgen, waarin je meteen aan de slag gaat en oefeningen ervaart. Je ontmoet andere mensen die hetzelfde doen en in hetzelfde schuitje zitten. Na de cursus is er nazorg van een half jaar met allerlei opdrachten en contactmomenten en een vervolgmoment ter afsluiting.


Schrijf hieronder je eigen ervaring over het volharden, ontvangen en waarderen.

Ontdek Leiden met andere ogen

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden