Volhouden, ontvangen en waarderen

Wat is er veel te zien in de natuur

Iedereen zal waarschijnlijk tijdens het proces om weer goed te zien  minder makkelijke momenten hebben. De wereld achter bril of lensglazen is altijd scherp.  Zonder deze glazen kun je de wereld, ver weg of dichtbij, als een mist ervaren. Ik weet zelf nog dat ik de wereld als een grote mist heb ervaren, totaal de controle miste en de gedachten in mijn hoofd zeiden: 'Dit moet niet lang duren, want anders houd ik het niet vol'. Toch hield ik het wel vol. Ik merkte ook heel snel hoe vervelend de bril aanvoelde, dat er geen weg meer terug was.

En dan komen er momenten dat je merkt dat je beter gaat zien. Meer kleur, meer diepte, meer detail. Die momenten kunnen in het begin van korte duur zijn. Dan juist is het heel belangrijk deze momenten te kunnen ontvangen en waarderen. Vaak voelde ik daarna juist een enorm gevoel van frustratie omdat het moment weer verdween en vergat ik te ontspannen en te genieten.

Om te helpen in het volhouden, ontvangen, waarderen en ontspannen kan het handig zijn een cursus te volgen, waarin je meteen aan de slag gaat en oefeningen ervaart. Je ontmoet andere mensen die hetzelfde doen en in hetzelfde schuitje zitten. Na de cursus is er nazorg van een half jaar met allerlei opdrachten en contactmomenten en een vervolgmoment ter afsluiting.

Schrijf hieronder je eigen ervaring over het volharden, ontvangen en waarderen.
Ontdek Leiden met andere ogen
 

 
Dinie Davids
Door

Dinie Davids

op 19 Jul 2015

Ik weet nog goed, dat ik begon met de beslissing van mijn bril af te willen. Ik gaf mezelf een jaar. Inmiddels is dat al weer drie jaar geleden. Eerst alleen via het boek van Saskia Naber. Sinds enige weken ook via de video-cursus van Karin. Inmiddels loop ik al weer twee jaar zonder bril, meestal. Maar nog steeds gaat mijn zicht nauwelijks vooruit. Uiteraard zitten daar blokkades en frustraties achter. Maar ik kan er niet achter komen wat het probleem is. Ook in de cursus moedigt Karin aan om ervaringen op te schrijven.Maar die heb ik niet: ik doe trouw mijn oefeningen en soms gaat het goed en soms minder. Maar duidelijke oorzaken van slechter zien (uiteraard wel als het somber weer is) kan ik nog niet ontdekken. Ik moet wel volhouden, want leven met bril kan ik ook niet meer. Maar de frustratie begint wel steeds erger te worden. Waarom moet ik zoveel moeite doen om goed te kunnen zien en heeft mijn man dat "gewoon". Waarom moest ik in mijn jeugd een bril gaan dragen en zit ik nu dus nog steeds met de gebakken peren? Ik heb inmiddels al de nodige "dingen" geprobeerd om de oorzaak van de spanningen te vinden: regressietherapie, cranio-sacraal, heling. Helaas: bij mij komen nog geen antwoorden binnen. Ik kan nog steeds niet goed genoeg bij mijn gevoel komen. Wat kan ik nu toch nog ondernemen? Sorry, het klinkt allemaal wat negatief, maar ik moest even mijn frustratie kwijt.....

Eva
Door

Eva

op 23 Jul 2015

Hoi Dinie het klinkt inderdaad dat je van alles geprobeerd hebt en dan is je frustratie ook goed te begrijpen. Niet alles in het leven is te controleren zoals wij dat zouden willen. Daarbij is het proces van beter leren zien, duidelijk een proces met vallen en opstaan. Ik zelf heb wisselende dagen qua zicht, heb mijn frustratie daarover kunnen loslaten gelukkig. Ook mensen met volledig 'scherp' zicht zien wisselend. Soms het verlangde resultaat (goed zien) even helemaal loslaten, kan weer ruimte geven verder te gaan. Ik hoop dat ik je zo weer wat heb kunnen 'opbeuren', schrijf je frustraties gerust hier nog meer op! Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht

Reactie plaatsen