Palmeren

Palmeren is een heerlijke ontspanning voor de ogen en het is raadzaam het in ieder geval te doen voordat je gaat slapen. Je slaap zal door de ontspanning dieper zijn. Ook voor het opstaan is een goed moment, zodat je de dag begint met zoveel mogelijk ontspanning voor de ogen. Je kunt palmeren ook altijd bij iedere nieuwe activiteit die je onderneemt kort doen. Bijvoorbeeld vijf ademhalingen.

Palmeren, hoe doe je dat

Je warmt je handpalmen door ze tegen elkaar aan te wrijven. Je vouwt je handenpalmen over je ogen heen, vingers liggen op je voorhoofd. Je ogen zijn gesloten. Zorg dat je ellebogen een ondersteuning hebben. Nu ga je met je aandacht naar je ogen toe.  Laat je ogen diep wegzakken in de oogkassen. En geef ze een heerlijk warm bad met je ademhaling. Laat je ogen heerlijk dobberen in dit bad. Ze hoeven even niet te zien, ze mogen heerlijk uitrusten. En bij iedere inademing week je alle spanning los, bij iedere uitademing laat je alle spanning wegvloeien. Blijf zo een poosje zitten of liggen. Als je de handen weer voor je ogen weghaalt, laat je ogen dan even gesloten en knipper heel zachtjes met je ogen, zodat ze weer kunnen wennen aan het licht.

Hulp bij palmeren

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden