Palmeren

Palmeren is een heerlijke ontspanning voor de ogen en het is raadzaam het in ieder geval te doen voordat je gaat slapen. Je slaap zal door de ontspanning dieper zijn. Ook voor het opstaan is een goed moment, zodat je de dag begint met zoveel mogelijk ontspanning voor de ogen. Je kunt palmeren ook altijd bij iedere nieuwe activiteit die je onderneemt kort doen. Bijvoorbeeld vijf ademhalingen.

Palmeren, hoe doe je dat

Je warmt je handpalmen door ze tegen elkaar aan te wrijven. Je vouwt je handenpalmen over je ogen heen, vingers liggen op je voorhoofd. Je ogen zijn gesloten. Zorg dat je ellebogen een ondersteuning hebben. Nu ga je met je aandacht naar je ogen toe.  Laat je ogen diep wegzakken in de oogkassen. En geef ze een heerlijk warm bad met je ademhaling. Laat je ogen heerlijk dobberen in dit bad. Ze hoeven even niet te zien, ze mogen heerlijk uitrusten. En bij iedere inademing week je alle spanning los, bij iedere uitademing laat je alle spanning wegvloeien. Blijf zo een poosje zitten of liggen. Als je de handen weer voor je ogen weghaalt, laat je ogen dan even gesloten en knipper heel zachtjes met je ogen, zodat ze weer kunnen wennen aan het licht.

Hulp bij palmeren

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Mette
Door

Mette

op 13 Sep 2016

Ik heb de laatste tijd last van hoofdpijn... Echte vervelende steken zijn het. Toen ben ik terecht gekomen op deze website alleen ik weet niet zo goed wat ik er tegen kan doen... Kunnen jullie mij een tip geven?

Karin
Door

Karin

op 16 Sep 2016

Beste Mette, Vervelend dat je last hebt van hoofdpijn. Daar kunnen wij van VolZicht je heel goed bij helpen. Ik kan je adviseren om naar een workshop te komen zoadtje leert goed te palmeren tegen de hoofdpijn.

Meisje van 15
Door

Meisje van 15

op 05 Sep 2016

Hey, Ik heb al een heel lang tijdje last van hoofdpijn. s'Ochtends wordt ik ermee wakker en s'avonds val ik ermee in slaap. Sommige dagen is het heel licht en alleen voelbaar als ik buk. Andere dagen is het erger en moet ik asprientje slikken. Ook heb ik oplopende hoofdpijn, dat heb ik al mijn hele leven. Dat is verder niet het probleem. Het probleem is dat ik bijna een jaar hoofdpijn heb die niet weg wil. Mij werd een bril en bezoekje en een neuroloog voor kinderen toegewezen, maar dat kwam op niks uit. De bril draag ik de hele dag om nog ergere hoofdpijn te voorkomen. Please enywhone kom met een tip of tenminste een idee wat er mis is met mijn hoofd🙏🙏🙏. Ben ten einde raad.

Elise
Door

Elise

op 09 Dec 2016

Heeii ik had dit zelf ook! Ik ben naar de huisarts gegaaan en die advieseerde mij fysio therapie omdat mijn nekspieren niet konden ontspannen ik zou dit ook doen nu geen last meer van

Karin
Door

Karin

op 06 Sep 2016

Dat zal niet gemakkelijk zijn voor je. Ben je er mee naar de huisarts geweest? Ik kan je wel verder helpen om je te leren wat je kunt doen om je hoofdpijn te verlichten. De bril maakt de hoofdpijn eerder erger dan minder erg, omddat je voortdurende spanning op je ogen zet. Kom eens naar een workshop toe en leer wat je zelf kunt doen aan je hoofdpijn. Je kunt hier kijken voor meer informatie: https://volzicht.nl/introductie-workshop/

Asmara Andriese
Door

Asmara Andriese

op 25 Aug 2016

Ik heb al een tijdje een soort pijn (meestal is het zo licht dat ik het geen pijn kan noemen) in een van mijn ogen, nooit beide ogen tegelijkertijd. Het is bijna nooit echt acuut, ook niet ondraaglijk, het is meer vervelend. Het is soms een wat stekende pijn, en gaat na een uurtje of zo vanzelf weg. Maar soms is het erger en is het een doffe pijn in/achter mijn oog en straalt soms uit naar de oogkas ter hoogte van mijn wenkbrauw. Als ik dan een aspirine of ibuprofen neem gaat het over. Ik ben ermee naar de huisarts geweest, maar die zei dat het vanwege mijn leeft (17 als dit belangrijk is) waarschijnlijk de hormonen zijn. Ik geloof het niet echt want de pijn komt steeds terug, hoewel nooit verergerd. Weet u misschien of het ernstig is en of ik onmiddellijk naar de oogarts moet? Want ik hou van mijn ogen en heb ze wel hard nodig voor mijn passies...

Anne
Door

Anne

op 13 Jun 2015

Hallo Karin, Het palmeren is lekker ontspannend. Ik heb last van acute te hoge oogdruk, werd 2 weken geleden wakker van de hoofdpijn en pijn in mijn ogen. Met spoed naar de oogarts, bleek dat de druk in het linkeroog 28 was en een stukje beschadigde oogzenuw, in het rechter oog was de druk 26. Ik heb nu druppels en moet over 5 weken terug komen. De hoofdpijn is wel weg nu, de druk in mijn ogen nog niet. Ook heb ik last van droge ogen, het werkklimaat is niet echt goed, ik zit ook de hele dag achter 2 beeldschermen. Ik werk met een computerbril met speciale tint om de ogen rust te geven, de sterkte hierin is minimaal. Thuis gebruik ik alleen 's avonds een leesbril anders kan ik de letters niet meer lezen.

Karin
shivani
Door

shivani

op 26 Aug 2013

Ik wil heel graag weten hoe ik van me bril afkom

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 26 Aug 2013

Beste Shivani, Ik kan je adviseren om mijn gratis e-book te downloaden. Zie rechts boven op deze pagina. groetjes Karin

Reactie plaatsen