Knipperen met je ogen

Knipper met jouw ogen en geef  hierdoor jouw ogen een kleine vakantie


Knipperen, iedere keer dat je het doet geef je jouw ogen en je hersenen een kleine vakantie. En vakantie is het moment om jouw ogen rust te geven. Even geen computer, even geen televisie. Wat een rust voor de ogen. Vaak staan we er niet bij stil, maar we doen onze ogen flink te kort in het dagelijkse leven. Zo neemt het aantal keren dat we knipperen af van 20 naar 5 keer per minuut als we achter de computer zitten. Gamers knipperen nog maar twee keer per minuut.

Knipperen met je ogen!


Knipperen is heel belangrijk voor de ogen en om goed te zien. Het knipperen zorgt ervoor dat er steeds een vettig laagje over de oogbol heen komt. Dit laagje beschermt je ogen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast geeft het de hersenen even rust. Als je ogen sluiten tijdens het knipperen geven ze geen informatie door aan je hersenen.


Droge ogen!


Heb je vaak last van droge ogen, dan knipper je waarschijnlijk te weinig. Je kunt het knipperen opvoeren door af en toe een minuut lang heel zachtjes te knipperen.


Zorg ervoor dat dit knipperen gebeurt met alleen je oogleden. Vaak gebruiken mensen ook hun gezichtspieren bij het knipperen, maar dat is niet licht en zacht, maar zwaar en met inspanning. Het knipperen is als een vleugelslag van een vlinder, zo licht als een veertje.


Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden