Ontspan de poging

 


Oneindig kijken


“Ontspan de poging en mediteer op het oneindige”. Dit schreef de Indiase yogi Patanjali over het beoefenen van asana's (yoga houdingen) 150 voor Christus. Ik merk dat ik veel dingen doe door mijn best te doen, ook kijken. Als ik de poging ontspan, dus stop met mijn best doen, ga ik veel beter zien. En als ik bedenk dat ik tot in het oneindige kan zien, voel ik mijn oogspieren ontspannen en wordt het zicht helderder.

Beter zien door niet te je best te doen

 We zijn zo gewend om altijd maar ons best te doen, dit zal je niet in één keer doorbreken. Maar je kunt wel bewust worden van jezelf op het moment dat je wazig ziet. Merk dan op of je op dat moment heel erg je best aan het doen bent om te kijken en geef jezelf de opdracht te ontspannen.


Ik waardeer het als jij hieronder een voorbeeld wilt beschrijven waarin je merkte dat ontspanning verschil gaf in hoe je je voelde en hoe je zag.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden