Hoe gebruik je levertraan en boterolie?

levertraan capsulesVoor de ogen en het hele visuele systeem gebruiken we veel vitamines en mineralen, zoals magnesium, selenium, vitamine C, vitamine E, zink, luteïne, zeaxanthine en vitamine A en K. In dit artikel leg ik het belang uit van vitamine A en K en hoe je voor voldoende inname per dag kunt zorgen door het gebruik van de goede levertraan en boterolie.

Vitamine A

De hoogste concentratie vitamine A bevindt zich op en achter het netvlies, daar waar de lichtgevoelige cellen de staafjes en kegeltjes zich bevinden. Vitamine A zijn belangrijk voor het zicht in het donker, nachtblindheid kun je bijvoorbeeld verbeteren door genoeg vitamine A via je voeding binnen te krijgen. Biologische runderlever is bijvoorbeeld een goede voorziening van vitamine A.


Droge ogen door tekort aan vitamine A

Het oog is het een van de eerste weefsels die schade ondervindt door de afwezigheid van vitamine A. De oorspronkelijke naam voor deze vitamine was xerophtalmische vitamine. Xerophtalmia betekent uitdroging en verwijst naar een aandoening waarbij het oog niet meer in staat is om te tranen als gevolg van een tekort aan vitamine A. Droge ogen kunnen dus te maken hebben met een tekort aan vitamine A in de ogen. Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die je alleen terug vindt in dierlijke vetten. Green Pasture levertraan is een goede voorziening in je dagelijkse behoefte aan vitamine A. 

Vitamine K

Vitamine K is ook een vetoplosbare vitamine die belangrijk is voor het zicht. Maar ook voor de oogleden. Donkere kringen onder de ogen kunnen een teken zijn van een tekort aan vitamine K. Vitamine K speelt een belangrijke rol in hersenfunctie, het is in een hoge concentratie aanwezig in hersenweefsel. Vitamine K remt kalkafzetting in zachte weefsels. Een tekort aan vitamine K speelt vermoedelijk een rol bij verschillende hersenaandoeningen, hart- en vaatziekten en diabetes. Bij proefdieren leidde een vitamine K-tekort tot gedragsveranderingen en een lage vitamine K-inname vanaf de geboorte leidde tot sterke cognitieve achteruitgang op hogere leeftijd. Mensen met beginnende dementie hebben een significant lagere inname van vitamine K dan gezonde leeftijdgenoten.

Hoe gebruik je levertraan en boterolie? boterolie

Vitamine K2

Weston Price beschrijft in zijn boek hoe de Zwitsers de boter van de koeien vereerden tijdens het voorjaar. De koeien aten dan snel groeiend gras en hij ontdekte in de boter van deze melk de zogenaamde Activator X. Dit stofje was nog niet eerder ontdekt en werd later vitamine K2 genoemd. Price ontdekte dat deze o.a. in botervet van grasgevoerde dieren zit en in fermentatieproducten als gefermenteerde levertraan. Daarnaast ontdekte hij dat botervet en gefermenteerde levertraan synergetisch werkten, wat wil zeggen dat het effect van de samenwerking groter is dan wat de afzonderlijke produkten bewerkstelligen. Je kunt dit binnen krijgen door gefermenteerde levertraan te combineren met boter olie van Green Pastures. Goede bronnen van K2 zijn orgaanvlees, boterolie en gefermenteerde levertraan.

Wat is boterolie?

Boterolie is gecentrifugeerde boter waarbij de olie wordt gescheiden van de eiwitten. Dit maakt het makkelijker verteerbaar. De gangbare boterolie, bekend als ghee en verkrijgbaar in de natuurwinkel, is verhit, de boterolie van Green Pasture is onverhit. Daardoor blijven de voedingsstoffen het beste bewaard. Daarnaast is de boterolie afkomstig van runderen die snelgroeiend gras hebben gegeten. Weston Price ontdekte dat juist in die melk heelveel vitamine K zit.

capsulesTeveel aan vitamine A

Teveel aan vitamine A, daar worden we bang voor gemaakt en voor gewaarschuwd. Ik herinner me nog goed dat toen ik zwanger was, het advies was geen rauwe melkse kaas te eten en heel weinig orgaanvlees. Want teveel vitamine A zou schadelijk zijn voor het kindje. Deze waarschuwing kwam de wereld in nadat twee vrouwen een kindje met open ruggetje hadden gekregen doordat zij multivitamines geslikt hadden met grote hoeveelheden vitamine A. Een multivitamine is natuurlijk iets heel anders dan een natuurlijk produkt, wat orgaanvlees is. Daarnaast zitten in de meeste multivitamines synthetische vitamines die je lichaam helemaal niet goed kan verteren en daardoor juist klachten kan veroorzaken.

Teveel is nooit goed

Het zal vast zo zijn dat teveel aan vitamine A schadelijk kan zijn, ook Weston Price beschrijft in zijn boek dat als mensen te grote dosis levertraan slikken, allerlei klachten krijgen zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid. Een pond lever per dag eten is niet nodig. Maar het is belangrijk te beseffen dat we eerder te weinig dan teveel vitamine A binnen  krijgen. Terwijl ik bij mensen merk dat ze vooral bang zijn voor een overschot. 

olieraffinaderijRichtlijnen voor inname levertraan

Levertraan is een rijke bron van lange-keten omega-3 vetzuren (EAPA/DHA) die goed zijn voor o.a. de hersenfunctie en de ogen en daarnaast vitamine A en D en mineralen. Het is belangrijk te beseffen dat niet iedere levertraan hetzelfde is. De meeste levertraan komt vaak door zware verhitting tot stand, de levers worden op agressieve wijze uitgeperst en de pulp die overblijft wordt vaak nog opgelost d.m.v. het zwaar giftige, kankerverwekkende oplosmiddel hexaan. Ditzelfde oplosmiddel wordt gebruikt door olieraffinaderijen. Hierdoor verdwijnen de belangrijke vitamines en worden ze daarna in synthetische vorm toegevoegd. Levertraan van Green Pasture is ontwikkeld samen met de Weston Price Foundation. Zij adviseren de volgende richtlijnen aan te houden:


Kinderen van 3 maanden tot 12 jaar: Een dosis levertraan die voorziet in ongeveer 5000 IE vitamine A per dag, via  een ½ theelepel  (2,5 ml) hoge-vitamine rijke levertraan (Green Pasture).


Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: Een onderhoudsdosis levertraan die voorziet in 10.000 IE vitamine A per dag, via 1 theelepel (5ml) van hoge-vitamine rijke levertraa (Green Pasture)n.


Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven: Een dosis levertraan die voorziet in ongeveer 20.000 IE vitamine A per dag, dat zijn 2 theelepels (10 ml) hoge-vitamine rijke levertraan (Green Pasture).


Als je de levertraan koopt, zit er een doseerspuitje bij, zodat je de dosis precies af kunt meten. Het is belangrijk dat je de levertraan tijdens de maaltijd en liefst verdeeld over de dag inneemt. Daarnaast is het advies om  vitamine A ook binnen te krijgen via rauwe melk, boter, eieren en drie tot acht ons lever per week. De levertraan is ook in capsules te koop, bedenkt dat je voor een 1/2 theelepel vijf capsules nodig hebt. Het is een dure optie.

Richtlijnen voor inname Boterolietheelepeltje

De X Factor butter Oil zit boordevol vitamine K. Door Weston Price X Factor genoemd, omdat vitamine K in zijn tijd nog niet ontdekt en dus benoemd was. Weston Price ontdekte dat de levertraan alleen niet genoeg was, dat juist de combinatie met de boterolie heel krachtig werkte. Neem drie keer per dag een halve theelepel boterolie tijdens de maaltijd in.


Klik hier voor goede levertraan en boterolie.


Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Hendrik
Door

Hendrik

op 19 Oct 2019

beste Karin, in welke verhouding gebruik je levertraan t.o.v. boterolie? groet, Hendrik

Kris
Door

Kris

op 18 Mar 2017

Sinds een half jaar ook last van enorme droge ogen. Ze zijn ook erg opgezwollen. Vele bloedtests en onderzoeken gehad. Tot nu toe geen oorzaak. Hoe lang zou ik de combi levertraan en boterolie moeten gebruiken voordat ik resultaat merk aan mijn ogen?

Karin
Door

Karin

op 18 Mar 2017

Ik gebruik het dagelijks, het is een voeding die we iedere dag nodig hebben. In het begin neem je grotere dosis totdat de klachten zijn verdwenen. Ook kan ik je adviseren om mijn gratis ebook te lezen: 3 tips voor gezonde ogen. Want er is nog veel meer dat je zelf kunt doen: https://volzicht.nl/3-tips-voor-gezonde-ogen/

Denise
Door

Denise

op 24 Mar 2017

Hoi Karin, al 6 maanden droge ogen, zandgevoel pijn en jeuk. De bioresonantie geeft een lekkende darm aan. Al 4 maanden en 500,- verder. Zilverwater, resium, pro biotica, borage olie, l-glutamine, enzymen complex, silymarine. Geen verbetering. Rond en tijdens de menstruatie verergeren de klachten. Vooral mijn rechteroog heeft het zwaar. Wat zegt jouw gevoel? Lieve groet Denise

Karin
Door

Karin

op 25 Mar 2017

Ik kan je hier zeker bij helpen, Denise. Ik kan je aanraden om naar mijn workshop toe te komen, dat gaat je heel veel tips en oefeningen geven die je hier direct bij helpen: https://volzicht.nl/introductie-workshop/

Kirsten
Door

Kirsten

op 09 Mar 2017

Bij mij is enige tijd geleden verhoogde oogdruk geconstateerd en wordt regelmatig gecontroleerd door de oogarts. Ik heb voedselallergie voor veel soorten rauwe groenten dus mis nogal wat essentiële vitamines die nu juist zo goed zijn voor o.a. de ogen. Helpt een supplement en welke kan ik dan het beste gaan gebruiken?

Karin
Door

Karin

op 13 Mar 2017

Je kunt veel beter je voedingsstoffen uit dierlijke producten halen, je lichaam neemt die veel gemakkelijker op.Ik kan je ons gratis ebook adviseren, 3 tips voor gezonde ogen: https://volzicht.nl/3-tips-voor-gezonde-ogen/

N.Yusufzai
Door

N.Yusufzai

op 04 Mar 2017

Beste Karin,ik heb bijna twee jaar last van drogen ogen,ik had vaak hoofd pijn en ben ik paar keer naar huisarts gegaan zei dat ik druk heb en moet ik rusten uiteindelijk naar paar maanden met met heel veel moite heb ik verwijs brief voor kno arts en oog arts gekrijgen en daar uit blijkt dat mijn meiboom klier waren ontstoken en ik zeer drogen ogen heb en ook kno arts zei dat mijn neusschelppen ware gezwollen. Voor mijn neus heb ik neus Spry gehad en heeft binnen twee weken geholpen en van oog arts van af mei 2016 heb ik bijna 17 verschilde oog dorpels gekrijgen en oog plug geplast in mijn traanbuis en help helemaal niet en oog arts bij de laatste afspraak zei dat kan ze mij niet meer helpen en ik moet zo leren leven tot dat ben ik gewend met pijn en alle problemen van mijn ogen en ik ben helemaal moet ik heb geen leven meer altijd pijn en ook depressie,ik ben helemaal moe ik slaap en 07.00 uur ben ik wakker mijn ogen van af 09.00 uur is moe lijkt dat ik hele nacht niet geslapen en en mijn boven ooglid gaat meteen in de oog kast hoofd pijn oog pijn en lijkt dat mijn leven is klaar niemand weet wat ik voel en hoe ik leef,ik ben alleenstaande moeder met drie kinderen en kan niks doen voor mijn kinderen ze zijn ook moe van zieke mama . Ik hoop dat u mij kunnen helpen AUB in afwachten van u antwoord . Nahid

Karin
Door

Karin

op 07 Mar 2017

Beste Nahid, Dat zijn vervelende klachten waar je last van hebt en wat naar dat je leven en je gezin er zo onder te lijden hebt. Ik kan je er zeker bij helpen. Heb je mijn gratis ebook al gedownload, want daarin leer je de eerste stappen zetten die nodig zijn om goed te gaan zorgen voor je ogen: https://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/

Soumia
Door

Soumia

op 01 Feb 2017

Beste Karin, ik heb sindskort ontsteking aan de traanbuisjes en daardoor droge ogen. Wat is je advies?

Karin
Door

Karin

op 01 Feb 2017

Ik kan je niet 1 advies geven, maar wel leren wat je moet doen om je ogen weer gezond te krijgen. Als je hier werkelijk in geïnteresseerd bent, om hier actie in te ondernemen en wilt investeren in de gezondheid van je ogen, dan kun je met ons in gesprek en kunnen we je verder uitleggen hoe wij je hier bij kunnen helpen. Via info@volzicht.nl kun je contact met ons opnemen, of direct een inzichtsessie bij ons boeken. https://volzicht.nl/persoonlijke-inzichtsessie/

Sonja
Door

Sonja

op 01 Feb 2017

Beste Karin, ik wilde de levertraan en boterolie bestellen maar zijn niet op voorraad.

Karin
Door

Karin

op 01 Feb 2017

Vitavie.nl kun je ook proberen.

Cindy
Door

Cindy

op 19 Jan 2017

Goedemiddag Mijn moeder heeft sinds kort de Macula degeneratie wat kan zij het beste gaan slikken/doen

Karin
Door

Karin

op 23 Jan 2017

De levertaan en boterolie kan ze heel goed gaan gebruiken. En veel eieren eten.

Mandy
Door

Mandy

op 14 Nov 2016

Ha Karlin, wat is het verschil tussen cod en skate liver oil? ☺

Karin
Door

Karin

op 15 Nov 2016

Ander soort vis.

wil
Door

wil

op 15 Jul 2016

Best Karin, Ik last dat gelatinepoeder ook goed is als voeding voor je ogen. Is dat zo? en zo ja , welke is dan de beste. Aangezien er een familiaire afwijking in het cholesterol is, kan ik niet teveel cholesterol eten, en ik heb last van erg droge ogen vooral s nachts Dank je wel voor de reactie.

Karin
Door

Karin

op 15 Jul 2016

Ook cholesterol is goed voor de ogen. Te weinig hiervan eten, kan droge ogen veroorzaken. ik heb een goed kookboek gemaakt die je direct kunt downloaden die je bij al deze kwalen zal helpen en je weer gezond en fit zal maken. Kijk hier voor informatie: https://volzicht.nl/geef-je-ogen-de-kost/

Loes
Door

Loes

op 02 Jul 2016

Beste Karin, zit er lactose in boterolie? Onze baby heeft daarvoor een allergie en raakt bewusteloos bij elk spoortje lactose. Zou alleen levertraan in dat geval ook volstaan als volwaardige vitamine D? Ik hoor heel graag!

Karin
Door

Karin

op 04 Jul 2016

Beste Loes, De boterolie is gefermenteerd, als het goed is zit daar dan geen lactose in. Bovendien is de boter niet verhit, zoals de producten in de supermarkt. Daarop reageren mensen zo sterk op lactose. Wat je altijd kunt doen is een druppeltje van de boterolie op de pols van je baby doen, voordat het 's avonds gaat slapen. Als er de volgende dag een rode plek verschijnt, dan reageert het gevoelig en kun je het beter nog niet geven. Alleen levertraan is ook al goed, en ik weet niet of je baby al aan vast voedsel zit of nog de borst krijgt. Want als je het zelf gebruikt, dan krijgt je baby het ook. Lees het boek GAPS met adviezen voor vast voedsel voor baby's: http://wqd.nl/oet4 en mijn blog: https://volzicht.nl/zijn-lekkende-darmen-de-oorzaak-van-jouw-oogklachten/

Herman
Door

Herman

op 20 Jun 2016

Beste Karin, Ik heb last van droge ogen en heb daarvoor van Green Pasture , Butter Oil/Fermented, Non Gelatin Capsules besteld. Ik slik 1 capsule per dag met wat water maar heb sinds dien veel last van een opgezette buik. Is dit gebruikelijk bij het begin van deze capsule of is het beter ze te laten oplossen in warme thee of iets dergelijks? Groet Herman

Karin
Door

Karin

op 21 Jun 2016

Beste Herman Dat heb ik nog niet eerder gehoord. 1 capsule is heel weinig, 8 per dag is beter om er wat van te merken. Neem het tijdens het eten en je kunt een half uur van te voren een beetje appelazijn in water drinken om het beter te verteren.

Veronique
Door

Veronique

op 23 Feb 2016

Beste Karin, Ik ben heel bijziend en heb zwakke plekje op netvlies. Ik draag contactlenzen en heb in de winter ook veel last van droge ogen. En veel zwevende deeltjes in glasvocht. Ik ben vooral bang voor nelvliesloslating en Ik wil supplement slikken voor ogen. Is het produkt van Green onderstaande link voor mij meest volledige? https://puurmieke.nl/blue-ice-royal-butter-oil-120-capsulesGroetjes Veronique

Karin
Door

Karin

op 23 Feb 2016

Beste Veronique, Dat is de beste. Zelf zou ik voor vloeibaar kiezen. Van de capsules heb je er minimaal 8 per dag om aan een goede dosis te komen. Dat maakt de capsules nog al kostbaar. Vloeibaar is niet zo lekker, maar goed wegspoelen met bijvoorbeeld een beker rauwe melk. Ik zou er ook gelatine of collageen bij gaan gebruiken: http://wqd.nl/hsD7

Karel
Door

Karel

op 04 Jan 2016

Capsules en levertraan: alles geprobeerd niks wilden de kinderen. Sinds kort nemen we levertraan met citroensmaakje. Vinden de kinderen heerlijk. Sinds kort op marktplaats vrij voordelig te koop. Smaakt beslist niet naar vis.

Karin
Door

Karin

op 05 Jan 2016

Beste Karel, Niet alle levertraan is ook van goede kwaliteit. Vaak verhit, waardoor de vitamines verdwijnen en met toevoeging van zware metalen. Ik zou dus wel goed op onderzoek gaan of het een goede levertraan is. Met kinderen is het lastig. Ik zeg tegen ze, als je het niet neemt, dan moet je nog een extra hap. Dat heeft gewerkt. Ze nemen het trouw. Sommige mensen gooien het ook door een smoothie: Meng slagroom, met volle yoghurt en rauwe eieren door elkaar met goede honing en goede jam of vers fruit. En daar de levertraan door. De mijne proeven dat, maar veel kinderen niet en eten het dan wel. Is dan ook nog een gezond drankje dat ze binnen krijgen.

Karel
Door

Karel

op 05 Jan 2016

Ik heb me eens verdiept in de productieprocessen van Green Pastures. Wat ze doen na het fermenteren tot het in het potje komt blijft onduidelijk op hun site. Ik ben blijkbaar niet de enige die er zo over denkt: http://www.evawitsel.nl/blog/2015/gefermenteerde-levertraan-superfood-of-ranzige-olie Het blijft een beetje vaag. Lysi, de levertraan die ik gebruik is wel heel duidelijk in hun productieproces. Je mag er je bedenkingen bij hebben maar ze zijn er in de on line brochure heel duidelijk over.

Karin
Door

Karin

op 06 Jan 2016

Ik weet dat er opeens een hetze is tegen Green Pasture. Ik heb niet veel vertrouwen in die verhalen, volgens mij komen ze bij fabrikanten vandaan die hun olie verhitten. Er zijn ook tegengeluiden. Omega 3 vetten worden juist ranzig bij verhitting. Ik heb zelf een presentatie meegemaakt van Green Pasture en vond het juist een heel duidelijk verhaal. Lysi ken ik verder niet, ik zal me er in verdiepen.

Karel
Door

Karel

op 06 Jan 2016

Probleem voor de consument is steeds dat je geen idee hebt van de waarde van de claims omdat de controle en de transparantie maar zo-zo is. Alle natuurproducten ondergaan bewerkingen voordat ze in een potje of flesje gaan. Je weet vaak niet wat wat die precies met het product doen. Lysi werkt volgens al deze internat. kwaliteitsnormen, dat stelt mij altijd gerust. ISO 9001 International Standard API/GMP Certification BRC (British Retail Consortium) Certification HACCP Certification

sh
Door

sh

op 21 Oct 2015

hallo karin kan je dit combineren met multivitaminen? ivm vit a en k Gefermenteerde Levertraan / Boterolie Gel - Naturel

Karin
Door

Karin

op 21 Oct 2015

Ik ben niet een groot voorstander van multi vitamines. Vaak zijn het geen natuurlijke, maar chemische vitamines. Of ze zijn plantaardig. Beiden neemt je lichaam niet of weinig op. Chemische vitamines zou ik in ieder geval niet gebruiken.

Lisette
Door

Lisette

op 24 Jun 2015

Ik zie nu pas je reactie, dank je wel Karin!

Lisette
Karin
Door

Karin

op 24 Jun 2015

De gel is vloeibaar, ik weet niet waarom ze het gel noemen. Deze zou ik inderdaad bestellen.

Jeffrey
Door

Jeffrey

op 15 Mar 2015

Bedankt voor uw antwoord; Maar ik zie op de site van Vitavie zoveel verschillende producten staan. De Fermented dat is dus alleen de levertraan? En de Royal is een combinatie van levertraan en boterolie, neem ik aan.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 16 Mar 2015

Ik begrijp de verwarring. Ik adviseer te kiezen voor de vloeibare variant en niet de capsules. Je kunt een combi nemen van boterolie en levertraan. Of je kunt ze beiden apart nemen. Is allebei goed. Blue ice Royal is inderdaad de gemengde, je kiest de pot met ml. Dan kun je nog kiezen voor een smaakje. Fermented is alleen de levertraan en dan heb je ook de X factor boterolie, dat is alleen de boterolie. Naast de gewone levertraan heb je ook nog de skate liveroil. Die is ook goed.

Jeffrey
Door

Jeffrey

op 15 Mar 2015

Ik heb nu met het hooikoorts seizoen erg last van droge ogen. Ik lees dat levertraan/vitamine A dus goed voor me is. Maar dien ik dit in combinatie met olieboter te slikken? Vitamine K zorgt toch voor een betere opname van A?Alvast bedankt!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 15 Mar 2015

Het is het beste om het inderdaad beiden te combineren, ze versterken elkaar.

Lisette
Door

Lisette

op 30 Jan 2015

Ik heb een vraagje over het orgaanvlees, welke soort is het beste?

T van der Linden
Door

T van der Linden

op 17 Jan 2015

En zijn zoveel verschillende boterolie en levertraan bij de webshop die u opgeeft kunt u het in een berichtje precies zeggen voor ik de verkeerde bestel. groetjes Trudy van der Linden

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 17 Jan 2015

Beste Trudy, Als het van het merk Green Pasture is zijn ze allemaal goed. Ik zou kiezen voor de gel of vloeibaar en niet voor capsules. Wat ik zelf gebruik is de combinatie levertraan/boterolie. Dat is wel zo gemakkelijk, ben je met 1 lepel klaar.

Petra
Door

Petra

op 09 Jan 2017

Maar mag je die combi ook gebruiken om in je ogen te smeren bij het slapen gaan? Of moet je dan echt boterolie hebben.......

Karin
Door

Karin

op 10 Jan 2017

Dat zou ik met alleen boterolie doen. Voor je ogen kun je die ook zelf maken, google even op ghee zelf maken.

Iris
Door

Iris

op 16 Jan 2015

Edit: Ik heb het nu opgelost in heet water en mijn neus dichtgedaan. Dan gaat het gelukkig goed haha

Iris
Door

Iris

op 16 Jan 2015

Hallo Karin,Ik heb de boterolie en de levertraan besteld. Alleen hoe krijg jij het weg? Ik moet echt kokhalzen, zo vies vind ik de boterolie. Ik had toch beter capsules kunnen nemen, maar nu heb ik dit al besteld en open gemaakt. Ik vind het zo vies. Ik heb al geprobeerd het te combineren met vla, brood, water, maar de smaak is zo overheersend. Hetzelfde geld voor de levertraan. Hopelijk heb jij tips!!

Gerda
Door

Gerda

op 04 Jan 2015

Karin, waarom beveel je niet de combi levertraan en boterolie aan, of is dan de verhouding niet goed?Gerda

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Jan 2015

Jahoor, de combi is ook goed. Die gebruik ik zelf nu ook, is wel zo gemakkelijk, ben je er in 1 hap vanaf;-)

Hermine
Door

Hermine

op 02 Dec 2014

Green Pastures verkoopt bij vitavie zelf ook capsules. Zijn deze dan ook niet goed?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 02 Dec 2014

Die zijn wel goed, maar is zonde van je geld. Ik denk dat de vloeibare variant wel meer dan 2 keer zoveel inhoud heeft.

Goede voedingssupplementen voor de ogen - VolZicht
Door

Goede voedingssupplementen voor de ogen - VolZicht

op 28 Oct 2014

[…] die je haalt uit dierlijke vetten. Goede voedingsbronnen hiervoor zijn de koudgefermenteerde levertraan en boterolie van Green Pasture. Deze neem je als een supplement in tijdens je maaltijd. Voor meer […]

frederique
Door

frederique

op 21 May 2014

Hallo Karin, mijn ogen zijn duidelijk niet goed want ik zie niet waar ik de producten kan bestellen, mijn ogen zijn verdroogd en moet ik nu om het uur druppelen het helpt niet. Groet

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 24 May 2014

Hoi Frederique, Twijfel niet direct aan je ogen, misschien staat het wel niet duidelijk in de tekst. Als je de levertraan en boterolie bedoelt, die kun je bij www.vitavie.nl bestellen.

De oogarts en de tandarts, hoe het ook anders kan - VolZicht
Door

De oogarts en de tandarts, hoe het ook anders kan - VolZicht

op 12 May 2014

[…] adviseerde ze onder andere om boterolie en levertraan van Green Pasture te geven aan de kinderen, het knijpen van de ogen geeft wel aan dat ze wat droog […]

Ogen, tanden en kiezen, wat heeft tandbederf gemeen met slecht zien.
Door

Ogen, tanden en kiezen, wat heeft tandbederf gemeen met slecht zien.

op 12 May 2014

[…] wel dat je veel voor je tanden kunt doen met voeding en was al bezig met verzadigde vetten, levertraan en boterolie. De pijn kwam en ging, toen hij een week lang aanbleef maakte ik toch maar een afspraak met de […]

Anne
Door

Anne

op 05 Mar 2014

Ik heb een vraagje over visolie capsules; deze zijn zeker dan weer niet goed?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 05 Mar 2014

Nee, die zijn ernstig verhit en bevat vaak zware metalen en de belangrijke vitamines zijn voor het grootste deel verdwenen. Als er dan vitamine A in zit, is het vaak synthetische. Niet doen.

rob nijssen
Door

rob nijssen

op 04 Nov 2014

Karin, dit klopt helemaal niet! er zijn veel verschillende soorten visolie, die ultra refined zijn op lage temperatuur 35 graden celcius gedistilleerd, waardoor er geen zware metalen of PAK's meer inzitten, daarnaast hebben deze een zeer lage oxidatiegraad. Zware metalen en pak's kun je niet tijdens fermentatie uit de visolie halen. Daarnaast is Calcium erg belangrijk, dit zorgt namelijk voor de spiercontractie, en werkt nauw samen met magnesium (beste verhouding is 4:1) Vitamine K2 Mq-7 is de beste natuurlijke vitamine voor een optimale opname vanuit de wand van de bloedvaten naar celnivo. Tocoferolen en tocotrinolen en proteines zijn zeer belangrijk voor gezond celweefsel en beschermen tegen ontstekingen.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 04 Nov 2014

Beste Rob,Volgens de Weston Price Foundation zijn alle Europese visolies verhit. De Green Pasture visolie wordt met regelmaat gecontroleerd op zware metalen en andere vervuilingen en komt steeds goed door de test heen. De methode die zij gebruiken is eeuwenoud, fermentatie is een langdurig proces, waarbij alle vitamines bewaard blijven. Zij halen de vis van kleine Russische familiebedrijven. Het is goed als je hier de merken doorgeeft die volgens jou wel goed zijn, voor anderen om te lezen, maar zelf blijf ik bij Green Pasture.

\'m.
Door

\'m.

op 10 May 2021

Wat vind je van het merk mollers levertraan bevat van nature vit a en d. Is wat vit e aan toegevoegd zodat niet oxideert heeft geen vis geur. En is vrij can zware metalen. Deze beveelt de groene vrouw aan kijk lees haar site.

Elma
Door

Elma

op 01 Nov 2021

Bedankt voor de vele tips en adviezen op jouw website. Die zijn heel behulpzaam. Zelf heb ik last van zeer droge ogen. Ik lees ook dat groene en witte thee iets voor droge ogen kan doen en duindoornolie. Dit las ik op de wikipedia over sjorgen. Mijn vraag aan jou is: ik heb van vitakruid de visoliecapsules besteld. Vitakruid is van de orthomoleculaire therapeuten, daar heb ik het van als tip. Is dit goed? Bedankt voor je fantastische site. Ik denk erover je kookboek aan te schaffen. (Vind hem alleen beetje prijzig.) Want jij hebt Weston Price kennelijk helemaal gelezen. Terry Wahls refereert ook aan hem. Zij heeft haar MS onder controle gekregen met voeding. Ik hoop dat de bevolkingsgroei afremt, want anders krijgen we denk ik ook gezondheidsproblemen door tekort aan volwaardig voedsel voor iedereen, in de toekomst. Ik hoop voor mezelf dat ik verbetering zal merken. Want mijn klachten zijn zeer verergerd na het zetten van een haarpermanent bij de kapper. De droge ogen zijn met name heel vervelend. Ik ben blij dat ik even een woordje kan richten tot iemand die bezig is met gezondheid van de ogen. Dankjewel!

Reactie plaatsen