Ik liep op veertjes

Proces van zien: ik liep op veertjes


Via linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen.


Heel bijzonder……….vanmorgen kijk ik televisie……….en HIEPHIEPHOERA, ik kan de ondertiteling LEZEN!!!………hoef ik dus niet meer van de bank.............:)

Ik ervaar steeds meer mijn alarmeringssysteem

In jouw boek, Karin, laat jij jouw proces zo mooi zien en voor mij geldt ook dat alles in mijn lijf meedoet om mij gezond te maken. Ik ervaar steeds meer mijn alarmeringssysteem.  Gisteren had ik een lange wandeling gemaakt en “dacht” mij te gaan verrassen met een kingsize loempia. Ik schrijf –dacht- tussen aanhalingstekens. Die informatie zit namelijk opgeslagen in mijn brein: “Eerst presteren, dan de beloning” De overtuiging zit vast geklonken als een dogma…….

Ik zie dat mijn eetgedrag verandert

Ik was op het eind van mijn wandeling geheel ontspannen en helemaal leeg in mijn hoofd. Ik realiseerde mij dat laatste terdege. Ik had namelijk een hele tijd lopen wikken en wegen over een diepzinnige levensvraag vanuit een ander forum. Ik loop richting Chinees en wat gebeurt er….ik voel ineens maagzuur opkomen ….en “dacht” stel je niet zo aan….en ik liep door………even later…………rechtsomkeer, ik had echt geen trek in die heerlijke loempia. Ik zie dat mijn eetgedrag verandert en bij het boodschappen doen is dat merkbaar…en bij de kassa ook……..:)

Nee het lijkt niet zo, het is zo!

Proces van zien: stug doorgaanKarin, er gebeuren heel wonderlijke én heftige dingen en voel mij gesteund door jou door jouw boek en CD’s heen. Ik interpreteer de lesstof op mijn eigen manier en het lijkt wel of ik de leerstof op de juiste moment aangereikt krijg. Nee, het lijkt niet zo, het is zo!

Ik volhard en zet stug door

Wat ik zo mooi vind van jouw boek is, dat je uit eigen ervaring vertelt. Met name jouw persoonlijke worsteling inspireren en motiveren mij. Het groeiproces breng je perfect in beeld!! Je laat zo helder zien dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ik wist dit wel, maar bij het leren om beter te zien, is dit steuntje in de rug onontbeerlijk voor mij. Ik was wel overtuigd dat mijn lichaam een perfecte graadmeter is, maar nu ben ik nog meer overtuigd en weet ik dat ik steeds beter zal gaan zien. Jij laat ook zien, dat je vele lagen doorleeft en dat is de enige manier van “slagen.” Ik heb een keuze gemaakt. Ik volhard en zet stug door. Ik begrijp mij zelf nu heel goed dat ik een paar keer op het punt stond om het bijltje er bij neer te gooien. Ik ben over het dode punt heen.

Ben ik bereid mij volledig over te geven aan mijn gevoel?

Wanneer ik ben aangesloten op mijn gevoel dan genezen mijn ogen en wanneer het stemmetje in mijn hoofd weer de overhand neem dan stagneert mijn genezingsproces. Zo langzamerhand begint het bij mij enorm te dagen, dat ik zelf mijn sluiers heb gecreëerd en heden ten dage nog creëer. De hamvraag is: “Ben ik bereid mij volledig over te geven aan mijn gevoel?” Dus echt volledig…..het zelfde wanneer een vrouw in verwachting is. Je kan niet een beetje zwanger zijn. Voor de volle 100%.......Maar wanneer weet je dat het 100% is? Dat weet ik niet……

Wil ik mij onthechten?

Proces van zien, zo licht als een veertjeWaar het in essentie op neerkomt is of ik mij wil onthechten. En het wonderlijke is dat alles allemaal aangedragen wordt op de juiste tijdstippen. Het is niet te bedenken. Het is te bizar voor woorden en ook niet te geloven……..Ik zie dat er een wetmatigheid opdoemt, dat alles wat ik bedenk tot mislukken gedoemd is. Wanneer ik alles wat zich spontaan aandient, uitvoer, dan gebeuren er wonderen en word ik geestelijk en lichamelijk vitaler. Wat bijzonder is, dat ik al enige weken ’s avonds de sterke behoefte heb om een uurtje op de bank te zitten en de lichten uit te doen met de kaarsen aan. In het begin zit ik nog even in mijn denken gevangen en na een kwartiertje is het overgegaan in alleen maar zitten.Het slapen en het wakker worden zijn ineens heel inspirerende gebeurtenissen geworden.

Zo licht als een veertje

Zo werd ik gisterenmorgen wakker alsof ik in een groot bed in een soort hemel lag. Zo ontspannen, zo licht als een veertje. Ik was totaal leeg in mijn hoofd en na verloop van tijd vulde dat zich met hele inspirerende dingen. Ik heb mijn netbook gepakt en ben gaan schrijven. Rond 5.30 uur werd ik naar buiten gezogen om te gaan wandelen. Ik was in een nieuwe wereld gestapt. Het lopen ging vanzelf. Een hele serene wereld en mijn hoofd was leegte en stilte. Ineens komt jouw video langs met de zwaaioefeningen toen ik bij een open plek aankwam. Alhoewel het donker was kon ik helder zien. Ik deed de oefening en ik merkte dat ik rechts heel scherp zag, terwijl ik links mijn contouren van mijn bril ontwaarde. Na verloop van tijd loste het montuur op en ging over naar een wat wazig beeld. Heel duidelijk was er een verschil: rechts scherp en links wazig. Je begrijpt het al………mijn denken kwam om de hoek kijken en zei:”Lies en nu goed je oefeningen trouw gaan doen, want dan zal jouw linker oog ook helder worden”

Ik liep op veertjes

Proces van zien, ik liep op veertjesIk vervolgde mijn wandeling en ratel, de ratel, de ratel….en ineens zag ik het…..afdwingen…..ik begon te glimlachen…..zo snel vulde de leegte weer mijn hoofd met gedachten…….ik zag het….en omarmde mijn wazige linker oog en heb er verder geen aandacht meer aan geschonken. Heel ontspannen met een leeg hoofd ben ik doorgelopen en kon er geen genoeg van krijgen. Ik realiseerde mij dat lange voettochten “verslavend” zouden kunnen gaan werken. Het heerlijke is dat ik met een leeg hoofd niet moe wordt. Je kan gewoon blijven gaan. Voorheen had ik nog wel eens last van mijn rechter knie. Niets van dat al, ik liep op veertjes. Ineens doe ik de oefening van het zwaaien en heel wonderlijk…..links en rechts allebei kraakhelder……..Dan zou je toch zeggen, wanneer ik nu weet dat wanneer ik “leeg” ben, dat alles gezond en vitaal wordt, dan doe je dat toch gewoon…………..ja, dat denk je……:)
Wil je verder lezen hoe het Lies vergaat, klik dan hier.


Hoe ervaar jij het om zonder bril door het leven te gaan, een reactie hieronder wordt gewaardeerd.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden