Mijn bril heeft ermee te maken

Mijn bril heeft ermee te makenVia linked in kwam ik in contact met Lies, die na een bericht van mijn zijn bril af is gaan zetten. Op het forum van linked in deelt hij zijn ervaringen, die ik met zijn toestemming hier op de website zet. Klik hier om het voorafgaande deel te lezen.

Kinder Perspectief

Ik besluit naar Kampen te gaan en omdat ik een half uurtje over heb, besluit ik om even een stukje Zwolle te bewandelen. Ik loop in een laan en geniet van de prachtige architectuur. Geheel op de menselijke maat geschoeid en ik geniet. Ik word ineens naar een pand in de Terbochstraat toegetrokken….prachtig pand en ik sta stil en word nog stiller in mijn gedachten. ….ik zie links en rechts mooie borden staan met logo’s die mij aanspreken. Links met de tekst: Eigen Krachtcentrale en rechts de tekst: Kinder Perspectief……………het is het onderwerp dat mij momenteel uitermate boeit…….…terug naar mijzelf…….

Wonderlijke ontmoeting

Ik ga weer op tijd naar het station en stap in de trein. Vlak voor vertrek komt een vrouw aan lopen en neemt tegen over mij plaats en we zeggen elkaar vriendelijk gedag. De trein begint te rijden en na verloop van enige minuten vraag ik mij af of er nog enige stations te gaan zijn. Ik stel de vraag aan de vrouw en zij vertelt mij dat Kampen het eindpunt is en als enige station op dit traject. Wij raken aan de praat en het blijkt dat we allebei in Alphen aan den Rijn wonen…..we hebben samen geluncht en de meest bijzondere verhalen uit het verleden zijn de revue gepasseerd………of we elkaar kenden…….na de lunch ging zij richting bejaarde moeder en ik ging Kampen bekijken……..heel wonderlijk…….

Dood willen/vrij voelen

Dood willen/vrij zijnOp de terugreis doe ik Harderwijk aan en zie bij een restaurantje een bord staan, waar op Gluhwein prijkt. Ik ga eerst naar het toilet om weer los te laten en ineens schiet mij de periode te binnen van 25 jaar geleden…….na mijn scheiding heb ik een heel verwarrende heftige periode gekend……dood willen/vrij voelen…..twee uitersten…..Het vrij voelen was toen zo nieuw, dat ik nauwelijks kon bevatten……...ik had 40 jaar in een harnas gelopen, waarvan 20 jaar verkering en huwelijk……en dan ineens stap je gedwongen uit dat harnas…wanneer ik over de vrijheid sprak met mijn oude vertrouwde omgeving, verklaarden zij mij voor gek……

Ik liet het zelf toe

Ik heb mij los moeten vechten….met alle nare gevolgen van dien….familieleden die je niet meer accepteren……en wat ga je dan doen…….ja toch weer enigszins aanpassen….en zo werd de ultieme vrijheid de nek omgedraaid…….en steeds meer werd ik mij bewust dat ik dat zelf toe liet…….Ik heb heerlijk van mijn Gluhwein zitten genieten en dompelde mij in een volledige vrijheid en nu wist ik dat ik deze vrijheid voor eeuwig zou zijn. Met dat gevoel van ultieme vrijheid ben ik op de trein gestapt en mijn heerlijke dag was volmaakt….zou je zeggen ………

Twee mensen keuren mij af

Ik voel mij vrij zonder mijn brilJa, had je “gedacht”……ik word bij tuiskomst getrokken naar “social media” en open mijn mailbox….en ik word finaal geraakt……………twee mensen keuren mij af…..ik stuur een van beiden een reactie en ik krijg nog een grotere klap uitgediend…….Ik ga slapen en ik word wakker met een enorme jeuk aan mijn benen en voeten. Ik krabbel mij te pletter en zie dat dit mijn hele leven als een rode draad door mij heen heeft gelopen. Mensen die mij afkeuren, wie ik ben……en ik val in slaap met dit inzicht…..en ik ontvang de volgende droom…..

Ik keek hem aan

Ik ben in een zaaltje met allemaal spirituele mensen en een goeroe houdt daar zijn verhaal….ik weet niet meer wat hij woordelijk heeft gezegd…de essentie was, dat ik hem aansprak op een van zijn beweringen, die in mijn ogen niet klopte. Hij liep naar mij toe via het gangpad in de zaal naar mijn rij……ik keek hem aan…hij keek mij aan terwijl hij mij wilde overtuigen ……ik bleef hem aankijken…..en toen ontweek hij mij……….en ik wist ineens dat ik alleen maar in mijn eigen waarheid hoef te geloven en te volgen ……….

Belangrijke vraag

Ik zie dat ik mijn lichaam en mijn dromen en mijn impulsen feilloos kan volgen……..Ik zie de handelingen van de mensen, die mij van mijn pad af willen brengen als noodzakelijk…… kwaad? Ik begrijp ook wel dat zij het doen vanuit hun waarneming…..Later dacht ik……waarom heb ik mijn mailbox open gemaakt………? Waarom heb ik mijn eigen feestje verstoord? Belangrijke vraag…………

Er zit geen rem meer op

Er zit geen rem meer op zonder mijn brilMijn jeuk is verdwenen……….ik heb het idee, dat vroeger al mijn ellende geïmplodeerd is in mijn lichaam en dat dit er nu allemaal uit mag. Stukje bij beetje wordt mij de mogelijkheid geboden. Wellicht dat ik naar de mailbox wordt toegetrokken…….… Ik zie ook dat mijn bril er mee te maken heeft. De contacten gaan vanzelf….er zit geen rem meer op. Ik begin steeds meer mijn eigen leven te leiden en wanneer mensen er moeite mee hebben…..? Het kan me steeds minder schelen.


Lees hier verder hoe het Lies vergaat.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden