Voedingssupplementen voor de ogenroomboter, eieren en cholesterolEr zijn verschillende voedingssupplementen voor de ogen, zij helpen de gezondheid van je ogen te verbeteren en te ondersteunen. Maar zonder goede voeding heeft het nemen van de supplementen niet zoveel zin. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om te zorgen dat je veel verzadigde vetten binnen krijgt in je voeding, omdat het vet ervoor zorgt dat je lichaam de voedingsstoffen op kunt nemen. Je hersenen bijvoorbeeld nemen geen wateroplosbare vitamines op. De hersenbarriere laat alleen vetoplosbare voedingsstoffen toe, op deze manier beschermt het de hersenen tegen giftige stoffen.

Wat precies gezonde voeding is voor de ogen kun je teruglezen door hier te klikken. Dit hoofdstuk is echt belangrijk om te lezen voordat je met de voedingssupplementen aan de slag gaat. Anders doe je maar het helft van het verhaal en het gaat om het totaalpakket.

Extra vitamines A, D, E en K

levertraan goede voedingssupplementen voor de ogen

Runderlever, orgaanvlees, eieren, rauwe melk, roomboter, slagroom zijn goede vormen om de vitamines A, D, E en K binnen te krijgen. Dit zijn vetoplosbare vitamines en de meesten komen alleen maar voor in dierlijke produkten. Je lichaam en je ogen hebben veel van deze vitamines  nodig om gezond te zijn. Op en achter je netvlies komen bijvoorbeeld de grootste concentratie van vitamine A voor in het menselijk en dierlijk lichaam. Het is belangrijk dat de dierlijke produkten afkomstig zijn van biologische dieren die buiten komen en natuurlijke voeding eten. Als aanvulling op je dagelijkse voeding is een goede voedingsbron  de koudgefermenteerde levertraan en boterolie van Green Pasture. Deze neem je als een supplement in tijdens je maaltijd. Voor meer informatie hierover kun je hier klikken.

Magnesium

Magnesium is een mineraal in je lichaam dat zorgt voor ontspanning. Samen met water en zuurstof zijn het de drie essentiële levensstoffen. Een tekort aan magnesium veroorzaakt spanning en kan wel eens een belangrijke reden zijn waarom je niet goed ziet. Gezonde ogen hebben soepele, ontspannen spieren. Zie je slecht, dan zit er spanning in de oogspieren. Als er voldoende magnesium in het lichaam is, dan werken lichaam en geest vanuit ontspanning, in plaats vanuit spanning en stress. Uit onderzoeken blijkt dat 75% tot 95% van de mensen  een tekort heeft aan magnesium.

Een tekort aan magnesium tast het netvlies aan

magnesiumchorideEen tekort aan magnesium tast het netvlies en de visuele cortex aan, dit blijkt uit een onderzoek met gezonde ratten.  Klik hier voor gedetailleerde informatie over het onderzoek. We nemen niet genoeg magnesium op, omdat het niet meer voldoende voorkomt in onze voeding, de juiste mineralen ontbreken in de bodem. Behalve dat we te weinig magnesium uit voeding halen, gebruikt het lichaam ook veel magnesium door het eten van bewerkte, synthetische voeding met een hoog suikergehalte. Het lichaam gebruikt heelveel magnesium voor de stofwisseling en ontgifting van deze voeding. 

Beestenbottenbouillon

Bouillon gemaakt van botten van dieren is een goede manier om mineralen zoals magnesium binnen te krijgen. Je kunt dit doen met vissengraat en vissenkoppen of met botten van een rund, varken, kip. Je doet de botten in een grote pan met water met water en een flinke scheut natuurtroebele appelazijn. Dit laat je een nacht staan en de volgende dag laat je het 12 tot 24 uur sudderen. De appelazijn trekt de mineralen uit de botten. Je lichaam neemt deze mineralen gemakkelijk op. Voor meer informatie over de bouillon, kun je hier klikkenKeltisch zeezout  en Bergkernzout zijn ongeraffineerd en een goede bron van magnesium en andere mineralen. Als landbouwgronden goed gemineraliseerd zijn, dan zijn groene bladgroenten, zaden en noten vrij goede bronnen van magnesium.

Magnesium supplementen

Er zijn diverse magnesium supplementen op de markt, maar niet alle zijn goed opneembaar voor het lichaam. Magnesiumchloride, magnesium glycinaat en magnesium citraat zijn goed opneembaar. Ook bestaan er tabletten van Schussler celzouten met magnesium. Daarnaast kun je een (voeten) bad nemen met Magnesiumchloride. Ook bestaat er magnesium olie, die je kunt het smeren op de huid en snel absorbeert. Als je een ernstig tekort hebt aan magnesium kan de olie heel erg gaan jeuken. Je kunt hier klikken om goede magnesium te bestellen.

Taurine

magnesium ontspant de ogenTaurine komt in grote hoeveelheden voor in het lichaam van zoogdieren en speelt onder andere een belangrijke rol  bij de ontwikkeling van het netvlies. Taurine is één van de meest voorkomende aminozuren in de hersenen en op het netvlies. Het lichaam maakt maar beperkt zelf taurine aan en heeft het dus nodig uit voeding. Taurine komt voornamelijk voor in eiwitrijk dierlijk voedsel, zoals vlees, vis, schaaldieren, gevogelte en eieren. Met name schelpdieren hebben een hoog gehalte taurine.

Vitamine C

De lens van het oog heeft veel vitamine C nodig om vochtig en helder te blijven. Indien daar onvoldoende vitamine C aanwezig is, kan er staar ontstaan. Daarnaast is vitamine C belangrijk voor de hersenen, het beschermt het hersenweefsel tegen aftakeling  en dementie. Wateroplosbare vitamine C komt moeilijk in de hersenen en dus ook de ogen, omdat de hersenbarrière alleen vetoplosbare stoffen doorlaat. Vitamine C Ascorbyl palmitaat is een vetoplosbare vitamine C, die neem je in samen met bijvoorbeeld volle yoghurt. Orgaanvlees is ook een goede bron van vetoplosbare vitamine C, vooral de bijnieren. Je kunt bijnieren ook als supplement innemen: Adrenacomplex.

Poedervorm

Neem de supplementen liever in poedervorm dan in tabletten, omdat er voor de tabletten weer allerlei hulpstoffen zijn gebruikt om er een pilletje van te maken. Magnesiumcitraat, taurine en vetoplosbare vitamine C is verkrijgbaar in poedervorm.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Lisette
Door

Lisette

op 24 Nov 2017

dus eigenlijk is adrenacomplex bij bijnieruitputting niet ZO goed volgens dit artikel omdat het een capsule betreft?

Heleen de Lang
Door

Heleen de Lang

op 19 Nov 2014

Hallo Karin! Op je website vertel je dat een vitamine A gebrek tot slechter zicht leidt. Maar om vitamine A vrij te maken uit de lever, zodat het ook gebruikt kan gaan worden, heb je zink nodig. En veel mensen hebben een tekort aan zink: Zink is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij talloze processen in het lichaam, waaronder die van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de huid. Zink is zeer belangrijk voor de synthese van eiwit. Het zet vitamine A om in een fysiologisch actieve vorm en is een onmisbare bouwsteen bij de aanmaak van cellen en weefsels. Zink is een krachtige antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen. Daarnaast is zink onderdeel van het hormoon insuline en speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. - See more at: http://www.vitaminstore.nl/informatie/Zink#sthash.qdnh2zIu.dpuf Zie ook: http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?cod=506

Reactie plaatsen